Kundalini Yoga als technologie voor groei

In 2004 werd hij op een Yogafestival gegrepen door deze vorm van Yoga: Raymond Vijverberg is Kundalini Yoga docent en hij wil iedereen de kracht en schoonheid van yoga laten zien. “Kundalini heeft mij meer zelfvertrouwen gegeven en ik ben gaan luisteren naar mijn gevoel”.

Kundalini yoga is heel krachtig en veelzijdig.  De energie die je ervaart in de lessen is heel mooi en fijn. Achter de Kundalini yoga bevindt zich een prachtige technologie, die ervoor zorgt dat we kunnen groeien op alle niveaus: fysiek, mentaal, emotioneel en spiritueel. Door deze vorm van yoga te beoefenen versterk je het zenuwstelsel, het immuunsysteem en het hormonale stelsel. Je voelt je steeds beter, je focus en je concentratievermogen nemen toe en je leert steeds dieper te ontspannen. Je ziet steeds meer dat we allemaal deel uit maken van een groter geheel waarin je helemaal je zelf kunt zijn.

Yogadocent op Ibiza
Raymond kwam in 2004 op het Kundalini yoga festival in Frankrijk en hij was direct onder de indruk van de schoonheid en de kracht van deze vorm van yoga. “Het raakte me diep en ik had sterk het gevoel dat ik dit wilde gaan doorgeven, omdat ik zag dat het veel voor mensen zou kunnen betekenen”

Raymond is in 2011 de opleiding tot Aquarian (Kundalini) Teacher gaan doen om te kunnen lesgeven. Hij had al ervaring als leraar op een school en kennis van groepswerk, maar wilde nog meer zijn eigen pad kiezen. “Een sprong in het diepe, maar ik heb het gedaan. Ik mag nu zo’n 10 lessen per week geven, workshops aanbieden en ik begeleid mensen ook 1 op 1. Daarnaast  bied ik dit jaar voor het eerst een yoga retraite op Ibiza. Ik geniet van iedere les en ik doe het iedere keer weer met hart en ziel”.

Kundalini als tool voor ontwikkeling
De combinatie van elementen spreken Raymond het meeste aan; ze komen eigenlijk in iedere les aan bod. Lichaamswerk (ASANA), ademwerk (PRANAYAMA), meditatie (DHYANA) en woorden en klank (MANTRA) Deze combinatie heeft een zeer krachtige werking. De lessen zijn zeer gevarieerd, er zijn echt enorm veel mogelijkheden in sets (teachings). Je kunt dus heel gericht op verschillende gebieden en wensen lesgeven. Dit maakt Kundalini yoga ook zeer geschikt om thuis aan je ontwikkeling te werken door middel van een set of meditatie die op dat moment goed bij je past. De opbouw van de lessen zijn zo goed als hetzelfde, er zijn steeds momenten om de energie in je lichaam waar te nemen en er is altijd een lange ontspanning om de yoga optimaal te integreren.

Leren om bij jezelf te blijven
Voor Raymond is Kundalini de mooiste vorm van Yoga. “Kundalini yoga heeft mij meer met mijzelf in contact gebracht! Het helpt mij meer om mijn eigen koers te varen, geeft mij meer zelfvertrouwen en creativiteit en ondersteunt mij meer te vertrouwen op mijn gevoel en intuïtie. Wat voelt goed voor mij? Wat heb ik nodig? Welke keuzes maak ik? Het leert me meer bij mijzelf te blijven waardoor ik beter kan afstemmen op wat een ander nodig heeft, los van mijn eigen wensen en overtuigingen”.

Iedereen kan Kundalini yoga beoefenen. Er wordt gewerkt met oefeningen in reeksen, die je naar eigen mogelijkheden en eigen tempo kan doen. In een veilige setting met aandacht voor ieder. Het enige wat je echt nodig hebt is een open geest!

Workshop Kundalini Yoga | Vrijdag 19 mei van 19:00 – 21:30
Raymond geeft een workshop Kundalini yoga op vrijdagavond 19 mei van 19:00 – 21:30. In deze introductie kun je kennismaken met Kundalini en Raymond. Hij neemt je mee in alle facetten van deze vorm van yoga. Meer info: klik hier

Welkom dus op 19 mei. WORK ON THE INSIDE, SHINE ON THE OUTSIDE!

Workshop

Wanneer? Vrijdag 19 mei 2017
Tijd: 19:00-21:30
Kosten: €25,- | Inclusief thee
Voor wie? Voor iedereen die kennis wil maken met kundalini yoga. De workshop is toegankelijk voor iedereen, voor elk niveau en leeftijd. Ook voor niet-leden toegankelijk.

Locatie en aanmelden

Merlijn Body & Mind CenterPatrijsweg 12 | 2289 EX Rijswijk (Delft-Noord) | 070-3282222 |info@merlijn.eu

Je kunt je aanmelden via deze link