Ashtanga Yoga (Led)

Ashtanga Yoga (Led)

Ashtanga Yoga is een intensieve en dynamische yogastijl waarbij je beweegt op je ademhaling, waardoor er een “flow” ontstaat. Ashtanga bestaat uit een vaste serie van opeenvolgende asana’s (houdingen) die dynamisch in elkaar overlopen. Er ontstaat warmte in het lichaam en je gaat flink zweten wat zorgt voor een goede bloedcirculatie en zuivering van het lichaam. Je energie gaat stromen en je ontwikkelt kracht, uithoudingsvermogen en flexibiliteit. Tegelijkertijd leer je te concentreren en kun je kalmte ervaren in de beweging op je ademhaling.

Ashtanga yoga is voor iedereen, maar het helpt als je al een beetje ervaring met yoga hebt. Je kunt het rustig opbouwen met aandacht voor je eigen grenzen. Alle asana’s kunnen op verschillende niveaus worden uitgevoerd, van beginners tot gevorderden.

Op maandag kun je een Ashtanga Yoga les volgen die meer geschikt is voor beginners. De docent legt meer uit over de techniek. Iets meer dan de helft van de Primary Serie wordt gedaan in deze les.

Op zaterdag kun je een Ashtanga Yoga Led les volgen. In deze les doen we de volledige primary serie van Ashtanga Yoga. De focus ligt op bewegen op je adem en minder op de techniek van de houdingen. Het gaat om de flow. De les duurt anderhalf uur en het tempo is hoog. Bereid je voor op zweten. Het is handig als je al wat Ashtanga of poweryoga ervaring hebt voordat je meedoet aan deze les. Ashtanga yoga vloeit, stroomt en ademt. Ervaar de flow van bewegen op je ademhaling!

Voor wie?

De Ashtanga yogalessen kunnen door iedereen gevolgd worden. Doordat er verschillende opties in houdingen worden aangegeven door de docent, is de les toegankelijk voor zowel beginners als gevorderden. Het is een krachtige les.

Wat mee te nemen?

De les is op blote voeten. Je kunt je eigen sticky mat meenemen of er een bij ons lenen. Kom je vaker naar yoga, dan is het aan te raden een eigen mat te kopen; verkrijgbaar in onze winkel (vanaf €30,-). Neem eventueel sokken en een trui mee om aan het eind van de les, tijdens de ontspanning, aan te doen.