Tibetaanse Yoga

Tibetaanse Yoga

De 5 elementen (water, lucht, vuur, aarde en ruimte) geven een natuurlijke cyclus weer. Alles bestaat er uit en we hebben ze allemaal nodig. Deze elementen zijn allemaal vertegenwoordigd in jouw lichaam en mind. De 5 elementen vind je overal terug in de natuur en de Tibetaanse geneeskunst ziet deze wijsheid als een natuurlijk medicijn. Deze wijsheid is samen met diepe kennis van het subtiele lichaam samengebracht in Tibetaanse Yoga.

In Tibetaanse Yoga combineer je vloeiende bewegingen, meditatie en de adem om de kwaliteiten van de 5 elementen in jezelf te gaan herkennen. De oefeningen brengen je meer thuis in jezelf. Heb je behoefte aan meer gegrond aanwezig te zijn? Of wil je juist je innerlijk vuur meer voelen? Of minder spanning en meer flow voelen in je lijf, je mind en je leven? Tibetaanse Yoga laat het lichaam, het hart, de adem en de mind optimaal samenwerken. Daarom wordt het ook wel Tibetaanse helende yoga genoemd.

In Tibetaanse Yoga open je de energiekanalen (meridianen) en geef je een boost aan je gezondheid. Daarnaast maakt het je wervelkolom sterk en soepel. Er zijn bewegingen voor de spieren, gewrichten, de vitale organen en andere mooie oefeningen voor gezondheid en geluk. Alles gaat stromen, zowel in het lijf als in het hoofd. Het is een les waarin je leert voelen wat er binnenin jou gaande is. Om zo meer thuis te komen bij jezelf.

Voor wie?

De les is geschikt voor iedereen. Ervaring met yoga is niet nodig. De les is toegankelijk voor alle niveaus. De docent geeft verschillende opties aan, waardoor voor iedereen de juiste houding gevonden wordt.

Wat mee te nemen?

  • Yogamat (ook te leen/te koop bij Merlijn)
  • Kussen (ook te leen/te koop bij Merlijn)
  • Dekentje (ook te leen bij Merlijn)
  • Sokken
  • Vest/trui
  • Flesje water