Hormoon Yoga

Hormoon Yoga

Een yogavorm specifiek gericht op de hormonen. Bij ongemakken rond menstruatie, overgang en menopauze

Deze vorm van yoga kenmerkt zich door dynamische asana’s (yogahoudingen), een specifieke pranayama (levensenergie en ademhaling), gebruik van bandha’s (slot voor vasthouden van levensenergie), energiecirculatie en gerichte ontspanning. Hormoon yoga maakt onder andere gebruik van de oefeningen die zijn onderzocht en bedacht door Aviva Steiner en Dinah Rodriquez.

Hormonen zijn chemische stoffen die door bepaalde klieren in ons lichaam worden aangemaakt. Ze worden verspreid via het bloed en worden ook wel boodschappers genoemd. Menstruatie, fertiliteit, overgang en menopauze kunnen zonder problemen verlopen. Maar er kunnen ook kleine tot hinderlijke ongemakken zijn, zoals slaapproblemen. Deze yogavorm kan een ondersteuning en inspiratie zijn alle ongemakken te lijf te gaan. Ook mannen kunnen last hebben van hun hormoonhuishouding. Ook zij kunnen ondersteuning ondervinden van deze specifieke vorm van yoga.

Voor wie is hormoonyoga niet geschikt?:

  • zwangeren
  • na hormoongerelateerde kanker (alleen in overleg met arts)
  • vlak na een buikoperatie
  • bij een groot myoom
  • endometriose
  • hartproblemen (alleen in overleg met arts)

Bij andere specifieke lichamelijke klachten kan in overleg variatie in de les aangeboden worden.

Voor wie?

Hormoon Yogalessen kunnen door iedereen gevolgd worden. Het is een rustige les met aandacht voor de individuele deelnemer. Voor iedereen die meer energie wil ervaren en zich meer bewust wilt worden van de hormonen.

Wat mee te nemen?

De les kun je volgen op blote voeten of sokken. Je kunt je eigen mat meenemen of er een bij ons lenen. Kom je vaker naar Hormoonyoga, dan is het aan te raden een eigen mat te kopen, verkrijgbaar in onze winkel (€30,-). Neem eventueel sokken en een trui mee om aan te trekken als je het kouder krijgt.

Wanneer?