Meditatie

Meditatie

Mediteren is niet doen, maar zijn. Het helpt inzicht te verkrijgen in jezelf en te leren onderscheiden en ontdekken. Het is een manier om de prikkels van de buitenwereld en binnenwereld even niet toe te laten en meer ruimte te geven aan de impulsen die van binnenuit komen. Afpellen van ideeën, gewoontes en inzichten om weer verbinding en vrijheid te voelen. Door meer bewustwording kun je er voor gaan kiezen wat je wel of niet in stand wilt houden.

Meditatie is onontbeerlijk verbonden met yogabeoefening. Steeds meer wetenschappers ontdekken positieve effecten van meditatie.
Tijdens deze les zitten we niet het hele uur stil. De meditaties duren ongeveer 15-20 minuten afgewisseld met oefeningen voor het bewustzijn. Denk aan bewustwordings-, adem- en ontspanningsoefeningen. Voor de meditatie worden verschillende methoden en tradities gebruikt, zodat je de verschillende mogelijkheden kunt onderdaan en leren. De les is niet verbonden aan leeftijd en lichamelijke conditie.

Voor wie?

Voordat je start met het volgen van de meditatieles is het aan te raden om de ‘Introductie Meditatie’ van 4 lessen te volgen. Deze start op verschillende momenten in het jaar (zie workshopagenda).

Wat mee te nemen?

De les kun je volgen op sokken of blote voeten. Je kunt je eigen sticky mat, meditatiekussen en dekentje meenemen, maar deze zijn ook bij ons te leen. Kom je vaker naar Meditatie, dan is het aan te raden een meditatiekussen te kopen; verkrijgbaar in onze winkel (€25,-). Trek kleding in laagjes aan, zodat je iets aan of uit kunt trekken als je het warm of koud hebt.

Wanneer?

Een aantal keer per jaar wordt er een introductiecursus meditatie gegeven. Houd de agenda workshops in de gaten voor de volgende introductiecursus