Pilates2018-08-13T14:27:07+01:00

Pilates

Pilates

Pilates is een body & mind bewegingsvorm die gebaseerd is op de leerstof en de theorie van Joseph H. Pilates (1880-1967). Pilates was een Duitse lichaamstherapeut die zijn tijd ver vooruit was. Zijn leerstof is gebaseerd op oosterse en westerse inspanningstechnieken. Zijn uitgangspunt was dat het bereiken van een gevoel van geluk wordt voorafgegaan door een optimale lichamelijke conditie. De door hem ontwikkelde oefenmethode trok al snel de aandacht van de professionele balletwereld en werd een integraal onderdeel van de dansopleiding. Dat is tot op de dag van vandaag zo gebleven.

Sinds enkele jaren wint de Pilates-methode ook aan populariteit buiten de wereld van de dansers en atleten. De oefeningen zijn zacht van aard, maar hebben een zeer diepgaande werking. Alle bewegingen beginnen vanuit het bekkengebied, door Joseph Pilates het krachtcentrum genoemd. De oefeningen worden langzaam en zeer bewust uitgevoerd; de ademhaling staat hierbij centraal. De resultaten van het regelmatig beoefenen van Pilates zijn onder andere: een soepele en sterke rug, een plattere buik, sterke lange spieren en een verbeterde houding en bloedsomloop.

Joseph Pilates was heel duidelijk over de resultaten:

‘In tien sessies voel je het verschil, in twintig lessen zie je het verschil en in dertig lessen heb je een heel nieuw lichaam…’

Voor wie?

De Pilates lessen kunnen door iedereen gevolgd worden. Doordat er verschillende opties in houdingen worden aangegeven door de docent, is de les toegankelijk voor zowel beginners als gevorderden.

Wat mee te nemen?

De les kun je volgen op blote voeten of sokken. Je kunt je eigen mat meenemen of er een bij ons lenen. Neem een handdoek mee voor op de mat. Neem eventueel sokken en een trui mee om aan het eind van de les, tijdens de ontspanning, aan te doen.

Wanneer?