Pilates

Pilates

Pilates is een methode die gebaseerd is op de leerstof en de theorie van Joseph H. Pilates (1880-1967). Pilates was een Duitse lichaamstherapeut die zijn tijd ver vooruit was. Zijn leerstof is gebaseerd op oosterse en westerse inspanningstechnieken. Zijn uitgangspunt was dat coördinatie, houding, stabiliteit en ademhaling zorgen voor een optimale lichamelijke conditie. De oefeningen zijn krachtig en hebben een diepgaande werking. Het hele lichaam is betrokken bij Pilates. Alle bewegingen beginnen vanuit het bekkengebied, door Joseph Pilates het krachtcentrum (de Core) genoemd. Een stabiele, sterke Core vermindert het risico op blessures. De oefeningen worden zeer bewust uitgevoerd; de ademhaling staat hierbij centraal. De resultaten van het regelmatig beoefenen van Pilates zijn onder andere: een soepele en sterke rug, een plattere buik, sterke lange spieren en een verbeterde houding en bloedsomloop.

Joseph Pilates was heel duidelijk over de resultaten:

‘In tien sessies voel je het verschil, in twintig lessen zie je het verschil en in dertig lessen heb je een heel¬†nieuw lichaam…’

Voor wie?

De Pilates lessen kunnen door iedereen gevolgd worden. Doordat er verschillende opties in houdingen worden aangegeven door de docent, is de les toegankelijk voor zowel beginners als gevorderden.

Wat mee te nemen?

De les kun je volgen op blote voeten of sokken. Je kunt je eigen mat meenemen of er een bij ons lenen. Neem een handdoek mee voor op de mat. Neem eventueel sokken en een trui mee om aan het eind van de les, tijdens de ontspanning, aan te doen.

Wanneer?