Swasti Yoga2018-08-13T14:20:05+01:00

Swasti Yoga

Swasti Yoga

Swasti Yoga is een vorm van yoga, gericht op gezondheid (Swasti is Hindi en betekent gezondheid). Swasti Yoga bestaat uit een serie houdingen waarin met name de heupen en het bekkengebied centraal staan. Je creëert ruimte in het bindweefsel. Bindweefsel is het jasje om spieren heen. Spieren worden in de lengte sterker gemaakt door uitdagende heupopeners en stretchende houdingen. Je komt ruimer in je jasje te zitten. Flexibiliteit in het heupgebied is belangrijk voor een goede lichaamshouding. Veel mensen slaan spanningen op in rug, bekken en heupen (denk aan ‘het op je heupen hebben’…!). Op zachte wijze werk je aan de spieren, pezen, gewrichten en organen. Lage rug-, bekken- en knie blessures worden verminderd door dagelijks Swasti houdingen te doen.

Daarnaast is er in deze les veel ruimte voor rust. Je leert je bewust ontspannen met behulp van je ademhaling. Stress en spanningsknopen worden losgelaten waardoor de energie weer gaat stromen.

Voor wie?

De les is geschikt voor alle leeftijden en niveaus. De les is ook geschikt voor mensen met rug-, heup- en bekkenklachten.

Wat mee te nemen?

De les kun je volgen op blote voeten of met sokken aan. Kom je vaker naar Swasti Yoga, dan is het aan te raden een eigen mat te kopen; verkrijgbaar in onze winkel (€30,-). Comfortabele kleding zorgt voor een meer intense ontspanning en beleving van de les. Neem eventueel sokken en een trui mee om aan het eind van de les, tijdens de ontspanning, aan te doen.

Wanneer?