Team Merlijn

//Team Merlijn
Team Merlijn2019-11-26T10:27:35+01:00

Romina Schut

Ik ben al jaren groot yogaliefhebber. Tijdens vele reizen door Azië ben ik gegrepen door Yoga, houding en beweging. Ik geef sinds 2011 yogales, waarbij ik mij vooral heb gericht op Poweryoga en Hatha yoga. Met trots ben ik sinds september 2014 de eigenaresse van Merlijn. Mijn passie voor yoga groeit bij elke ontmoeting en alles wat op mijn pad komt.

Opleidingen: Klassieke Hatha yoga in de Arhantha Yoga Ashram in Khajuraho, India

Eerste ontmoeting met yoga:

In 2009, toen ik een jaar in Ubud – Bali woonde, ben ik lessen gaan volgen bij de Indonesische docent Ketut van Taman Hati. Vanaf mijn eerste les ben ik gegrepen door yoga en de filosofie.

Lessen: Poweryoga, Swasti Yoga, Yin Yoga, Hatha Yoga, Sivananda Yoga

Kenmerken van mijn les:

In mijn lessen is er veel aandacht voor ademhaling en houding. In de poweryogalessen leer ik de yogi’s ontspannen tijdens de inspanning.

Favoriete yoga vorm/les:

Poweryoga

Andere passies naast yoga:

Reizen, koken en eten met familie en vrienden.

Juliette Goergen

Vanaf mijn 4e jaar ben ik begonnen met dansen in verschillende stijlen..

Op mijn 14de ben ik les gaan geven in jazzdans op een dansschool in Den Haag. Dit heb ik 17 jaar lang met plezier gedaan. Daarnaast was ik werkzaam in sportscholen als aerobic docente, fitnessbegeleidster en barmedewerkster.  Daar heb ik 18 jaar mijn energie gegeven en gedeeld  met anderen.

In 2003 openden  mijn toenmalige werkgevers naast hun sportscholen:  Body en Mind Center Merlijn. Zo werd yoga een belangrijk onderdeel in mijn leven.  Inmiddels geef ik vele verschillende en veelzijdige lessen.

Merlijn betekent voor mij: thuiskomen!

Opleidingen

Power Yoga, Pilates, Hatha Yoga, Body Balance en Yin Yoga

Lessen

Body Balance, Hatha Yoga, Yin Yoga, Kids Yoga en 60 + Yoga

Kenmerken van mijn les

Luisteren naar je lichaam en er heel bewust mee omgaan staat centraal in mijn lessen.

Andere passies naast yoga:

Wat sommigen nog niet van mij weten is:

– dat ik HBO Maatschappelijkwerk en Dienstverlening gestudeerd heb,

– dat ik visagiste ben,

– dat ik graag zing,

en dat ik moeder ben van 2 kids.

Patrick Haak, docent Body & Mind Center

Patrick Haak

Lessen: Meridiaan yoga

Korte introductie:
Ik heb van jongs af aan interesse in martial arts. Toen ik dertien werd bleef het niet alleen bij interesse, maar werd ik ook actief in martial arts. Sinds 2007 is daar ook Shiatsu en Do-in bij gekomen.
Mijn sportieve kennis heb ik altijd gedeeld door les te geven aan kinderen, tieners en volwassenen. Als trainer en als persoon wordt ik als toegankelijk, invoelend en humoristisch ervaren.

Opleidingen: Nederlandse school voor Do-in, Nederlandse school voor klassieke Shiatsu.

Eerste ontmoeting met yoga:
In 1990 tijdens de kennismaking met Ninjutsu (martial art),Taoïstische yoga is een onderdeel van Ninjutsu. Sinds mijn opleiding bij de Klassieke school voor Shiatsu ben ik mij meer gaan verdiepen in Taoïstische yoga door uiteindelijk ook de opleiding bij de Nederlandse school voor Do-In (Taoïstische yoga) te volgen.

Kenmerken van mijn les:
Mijn lessen zijn open, rechtvaardig en motiverend. Graag geef ik ruimte aan mensen om zelf te ontdekken, te ervaren en te leren. Daarentegen ondersteun ik daar waar nodig en help ik mensen verder. Zo vind ik het belangrijk dat iedereen op zijn/haar niveau de les mee kan doen, Meridiaan yoga leent zich hier goed voor.

Favoriete yoga vorm/les:
Meridiaan yoga

Andere passies naast yoga:
Ninjutsu, survival, eten uit de natuur en gitaar spelen.

Daniëlle Verstraate

Lessen: Poweryoga, Yin Yoga, Body Balance, Hatha Yoga, Gentle Yoga, Barre, Hormoonyoga, Meridiaanyoga, Pilates.
Management Merlijn: bedenken, organiseren en naar buiten brengen van workshops, roosterplanning, ondersteunen in de bedrijfsleiding op allerlei vlakken.

Korte introductie: Als je mij jaren geleden had verteld dat ik yogadocente zou worden, had ik zeker getwijfeld. Maar tijdens een yogales veranderde dit. Ik kwam helemaal ontspannen thuis en had het gevoel dat mijn lichaam en gedachten tot rust waren gekomen, terwijl ik toch heel actief had meegedaan.

Opleidingen & achtergrond: Mijn achtergrond is secreterieel werk op directie- en medisch niveau met daarnaast diverse docentschappen en scholing, zoals aerobics, fitness, pilates, spinning. Vanaf 2000 ben ik mij gaan verdiepen en omscholen in yoga bij onder andere Dolfijn Welness, Aalo, Les Mills en de 4-jarige opleiding bij Samsara yoga (advaita vedanta in afronding). Mijn kennis op gebied van yoga betreft reguliere yogalessen voor bijvoorbeeld meditatie, rugklachten en stress en daarnaast heb ik mij gespecialiseerd dmv scholing en onderzoek in diverse ziektebeelden en onderwerpen, zoals RSI, reumatische en neurologische klachten, kanker, voeding, chinese leer, kinderen, chakra’s. De lijst van bijscholingen en achtergrond is inmiddels oneindig (zie mijn website www.danielleverstraate.com voor meer informatie hierover). Ik ben aangesloten bij de Yoga Vereniging Nederland.

Kenmerken van mijn les: Mijn motivatie in het lesgeven zit in het kunnen bijdragen aan innerlijke ontwikkeling, leren voelen, cirkels doorbreken, het lekker in je vel voelen en het verlichten of verhelpen van lichamelijke klachten.

Andere passies naast yoga: Mijn hobby is naast mijn gezin eigenlijk ook yoga. Ik ben altijd verdiepende en inspirerende onderwerpen aan het lezen, lessen aan het volgen, sprekers volgen, zelf aan het oefenen en diverse voeding aan het uitproberen op gebied van yoga en gezondheid.

Shamangi Kooistra

Ruim achttien jaar geleden begon ik met lesgeven als hobby, maar al snel wist ik dat dit meer was dan een fijne liefhebberij. Tot op de dag van vandaag geniet ik met volle teugen van m’n werk bij Merlijn. Mijn liefde voor yoga en pilates begon in 1999 en het leuke vind ik dat ik dagelijks nieuwe dingen bijleer.

Opleidingen: Teveel om op te noemen, bovendien leer ik erg veel van de ervaringen die mensen voor, tijdens en na de lessen met me delen.

Eerste ontmoeting met yoga: De eerste yogales die ik ooit heb gedaan is bikram yoga. Daarna heb ik met regelmaat power yoga lessen gevolgd op de zolder van een gedreven yogadocente.

Kenmerken van mijn lessen: Of je nu een beginner bent of vergevorderd, ik streef ernaar dat iedereen iets uit mijn les kan halen en een nieuwe waardering krijgt voor zijn of haar lichaam. Het leven is te kort om stil te staan bij onze lichamelijke beperkingen, laten we kijken naar wat de mogelijkheden zijn voor een betere postuur, meer rust, minder stress, eventueel meer kracht en minder lichamelijke klachten.

Andere passies naast yoga: muziek maken, ik ben dol op lekker eten -koken laat ik echter graag aan anderen over O:-) -natuurkunde colleges volgen bij mijn partner en m’n neefjes en nichtjes.

Linda Koot

Lessen: Poweryoga, Hatha Yoga, Yin Yoga

Introductie: Yoga is voor mij heel veel meer dan bewegen alleen. Yoga brengt mij in contact met mijzelf en geeft balans in een druk leven. Sinds 2015 geef ik les. Ik geniet ervan om in mijn lessen mijn beleving van yoga te kunnen delen met anderen. Dat jij met een glimlach en een ontspannen blik de les uitloopt, daar doe ik het voor.

Opleiding: Power vinyasa yoga bij Tonnie Goes en daarna Yin yoga bij Arhantha Yoga

Eerste ontmoeting met Yoga: Mijn eerste kennismaking met yoga was geen liefde op het eerste gezicht: ik vond de lessen saai, zeker vergeleken met het klimmen en kickboksen wat ik toen nog deed. Maar het viel me op dat ik me ná iedere les wel beter voelde. Na perioden zonder yoga, leidde mijn pad toch steeds weer terug naar yoga. Het moment dat ik voor het eerst kennis maakte met intensievere vormen van yoga waarbij de adem centraal stond, was ik verkocht. Sindsdien is yoga niet meer weg te denken uit mijn leven

Kenmerken van mijn les: In mijn actieve lessen staat ademen en bewegen centraal. Op deze manier kom je in een flow, is er geen tijd om na te denken en ben je heel bewust in het moment. In mijn rustige lessen wordt er veel minder bewogen. Het naar binnen keren om lichaam, adem en geest te observeren staat centraal. Iedere yin les heeft wat yang, net als dat iedere yang les wat yin elementen heeft. Die balans vind ik heel belangrijk en is kenmerkend voor mijn les. 

Andere passies: Klimmen, reizen en lekker eten met vrienden en familie.

Swie Yap

Mijn leven heeft vaak in het teken gestaan van het overwinnen van (eigen) blokkades. De vechtkunst die ik al meer dan 40 jaar beoefen, heeft daarbij een belangrijke rol gespeeld. Ik ben uit mijn schulp gekropen waar ik mij als kind verschool voor pesterijen. Ik heb geleerd het ’gevecht’ – de communicatie met mijn omgeving – bewust soepel aan te gaan. Daarmee heb ik de gave ontwikkeld anderen te helpen met het opheffen van innerlijke weerstanden.

Mijn aanpak verschilt wezenlijk van het klassieke onderricht in Tai-chi, dat zich vooral richt op het leren van ’de vorm’.

Ik zie het als mijn opgave de samenleving waarin ik leef te verrijken en ondersteunen met de goede kanten van deze oosterse ’vecht’-kunst, en mensen te helpen in balans te komen in de snel veranderende en veeleisende maatschappij.

Naast docent Tai Chi werk ik parttime als adviseur in de civiele techniek, en zorg daarbij onder andere voor het evenwicht van constructies in en op de grond.

Marc van Heyningen

Lessen en trainingen: Tai Chi, Qigong, Mindfulness en Meditatie

Introductie: Bijna mijn hele leven ben ik bezig geweest met presteren op het gebied van opleidingen, sporten, sociale activiteiten en werk. Dit leidde ertoe dat ik mezelf alleen maar uitputte en altijd maar bezig was iets te bereiken. Op zoek naar rust, stilte en ontspanning, kwam ik uiteindelijk terecht op het pad van Qigong en Tai Chi, van Mindfulness en Meditatie.
Naast dat ik de lessen Qigong en Tai Chi verzorg, geef ik ook trainingen Mindfulness bij Merlijn. Opgeleid als mindfulnesstrainer en coach wil ik met silenz.nl meer rust brengen in het leven van mezelf en anderen. De kern van mijn benadering is open, vriendelijk en nieuwsgierig.

Kenmerken van mijn les:

 • Het verkennen van je eigen ervaring, van wat er ook omgaat in je geest en in je lichaam.
 • Thuiskomen in je lichaam, je lichaam leren kennen en ontspannen met wat er is.
 • Rust en stilte vinden in jezelf door middel van concentratie, beweging en ademhaling.

Andere passies
Eigenlijk heb ik van mijn passie mijn werk gemaakt. Gewoon even niets doen, in alle stilte en rust zitten, in de natuur zijn, dat is waar ik van houd. Daarnaast breng ik graag veel tijd door met mijn gezin en lees ik veel inspirerende boeken. Wat mensen vaak niet van me weten, is dat ik ook gewerkt heb als anatomiedocent en medeauteur ben van een anatomieboek.

Froukje Dekker

Lessen: Poweryoga, Body Balance

Korte introductie: Sporten doe ik al vanaf mijn vierde. Een rode draad daarin is klassiek ballet geweest. Ik geef sinds 2000 groepslessen. Ik ben gestart op een sportschool en heb les gegeven in: Aerobic BBB, Pole fitness, Aquarobics, Fitness en BODYBALANCE. Ook heb ik met mijn man een surfschool en surfcamp in Nederland en Frankrijk gehad. Bij Merlijn heb ik Yoga ontdekt.

Opleidingen: Aerobic, Fitness, Polefitness, LesMills BODYBALANCE, Power Yoga, Yin Yoga, Hatha Yoga, diverse yogaworkshops, Surf coaching + Life Saving

Kenmerken van mijn les: Ik wil iedereen met een voldaan gevoel naar huis laten gaan. Voorop staat veiligheid en goede houdingen; jezelf uitdagen en gezelligheid zijn minstens zo belangrijk.

Andere passies naast yoga: 

 • Ik ben ook als gastvrouw werkzaam in een verzorgingshuis voor dementen
 • Ik ben graag met mijn gezin samen (onze dochters zijn het huis al uit)
 • Ik ben liefhebber van goede Medoc wijn

Mila Veldkamp

Lessen: Poweryoga, Yin Yoga, Hatha Yoga

Korte introductie: Van jongs af aan ben ik altijd met dans bezig geweest. Toen ik stopte met dans heeft mijn moeder mij spontaan een keer meegenomen naar Merlijn, waar het allemaal begon. Na het volgen van steeds meer lessen was ik overtuigd dat ik hierover meer moest weten; hoe kan het dat al die mensen die yoga lessen volgen er zo ontspannen uit komen? En hoe kan het dat yoga zo’n positieve invloed heeft? In de zomer na mijn opleiding tot docent ben ik toen yoga lessen gaan geven voor een surfkamp in de natuur van het prachtige Frankrijk, waar ik heel veel ervaring heb opgedaan met lesgeven.

Opleidingen: Poweryoga, Yin Yoga en diverse workshops

Kenmerken van mijn les: In mijn lessen vind ik het vooral van belang dat je jezelf leert kennen; mentaal en fysiek. Waar liggen jou grenzen? Hoe kan je jezelf uitdagen? Je krijgt de tijd om te voelen wat er in je lichaam en hoofd gebeurt, en je leert hoe je daarmee om kunt gaan, zodat je uiteindelijk minder stress hebt en lekkerder in je vel zit.

Andere passies naast yoga: Momenteel studeer ik Zang aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, ik schrijf muziek en daar ben ik full time mee bezig. Yoga is hetgeen dat me met beide voeten op de grond houdt en maakt dat ik volledig ontspannen op het podium sta. Het liefst doe ik yoga op het strand, waar ik me helemaal thuis voel.

Janelle Lander

Lessen: Poweryoga

Korte introductie: Ik ben Janelle Lander, wonende in Den Hoorn, getrouwd met Rene en moeder van een zoon en dochter. Ook teckel Joep hoort bij ons gezin.

Opleidingen: Ik ben nu al bijna 24 jaar werkzaam als verpleegkundige in het ziekenhuis en heb vroeger als “bijbaantje” veel lesgegeven op sportscholen. Ik heb de Poweryoga opleiding van Tonnie Goes afgerond.

Eerste ontmoeting met yoga: In 2003 was ik al regelmatig te vinden bij Merlijn en deed toen af en toe een les mee. Toch bleef ik voelen dat yoga goed voor mij was. De combinatie van inspanning en ontspanning is voor mij de perfecte combinatie. Toen ik  besloot in 2014 een abonnement te nemen nam Romina Merlijn over en ben ik niet meer weggegaan. Ik wist toen dat ik yoga nodig had en dat gevoel is niet meer weggegaan.

Merlijn is meer dan alleen yoga het is hier ook ontzettend gezellig.

Kenmerken van mijn les: Energiek en laagdrempelig. Probeer de focus op jezelf te houden en bewaak je eigen grenzen. Alleen jij weet en voelt wat goed voor je is. Iedereen is uniek en even belangrijk in mijn les.

Andere passies naast yoga: Zwemmen, hardlopen, uitgebreid koken en eten met familie en vrienden. Wandelen in de natuur met hond Joep. Verder wil ik mij verder ontwikkelen in meerdere yogastijlen.

Ga Fung Chong (Fung)

Lessen: Tai Chi en Qigong

Introductie: Sinds 2006 beoefen ik de interne Chinese kunsten Tai Chi, Qigong en Tit Khun en wat aanvankelijk slechts als een ‘simpele’ hobby begon, mondde zich al snel uit tot een ware levenspad. Det training bracht me verder in contact met het energetisch lichaam en gefascineerd hierdoor besloot ik in 2009 acupunctuur te studeren. Mijn achtergrond als sinoloog (Chinese Talen en Culturen) en mijn jarenlange verblijf in China maakte het mogelijk om zowel de Chinese bewegingskunsten, als de Chinese geneeskunst in het juiste cultureel, historisch perspectief te onderzoeken.

Kenmerken van mijn les: In mijn lessen staat het herstel van de vrije energetische circulatie centraal, waardoor het lichaam zich kan herstellen en de innerlijke rust kan terugkeren.

Andere passies naast yoga: Naast het verzorgen van Tai Chi en Qigong lessen behandel ik verder in mijn eigen acupunctuurpraktijk Ankanglin.nl.

Diana Voskuijl

Gastvrouw bij Merlijn

Samen met mijn man Tako en onze franse bulldog Bibi woon ik in Delft. Onze dochter Mabel woont op zichzelf. Ik ben de troste oma van onze kleindochter Romy.

Vele jaren heb ik als administratief medewerkster gewerkt. En ook een aantal jaren in de horeca. De ervaring van beiden mag ik nu in praktijk brengen bij Merlijn.

Yoga heb ik lang geleden ontdekt. Ik beoefende dit een tijd lang naast het sporten maar heb uiteindelijk toch voor het sporten gekozen. Nu ben ik dus weer terug bij mijn “oude liefde”.

Andere passies naast yoga:

 • herinneringen maken en knutselen met mijn kleindochter Romy
 • mandala’s tekenen , meubeltjes op pimpen en creatief bezig zijn
 • in de polder wandelen met mijn hond
 • koken

Samantha Hosea

Voelen in je eigen lijf en je daarvan bewustworden is een rode draad in de dingen die ik doe. Als je leert luisteren naar het verhaal van je lichaam kun je inzien wat er in je leven lekker loopt en waar wat stroefheid zit, zodat je er vervolgens een stap in kunt zetten. In mijn lessen staat bewustwording van het lijf en de link met het dagelijks leven dan ook centraal.

Lessen en trainingen: Qigong, Massage Coaching sessies, diverse bewustwordingsworkshops

Introductie: Vroeger was ik een ‘hoofd op pootjes’. Ik heb echt moeten leren voelen. Dit heeft me uiteindelijk heel veel gebracht, want ik voel mij nu een veel completer plaatje dan ik eerst was. Ik geloof dat als je leert luisteren naar je eigen innerlijke kompas, je meer flow in je leven kan gaan ervaren; de dingen gaan moeitelozer, is er meer harmonie, en je bent authentieker als je dit gaat doen. In Qigong gaat het ook vaak om voelen in je lijf, en ook in mijn massage sessies draait het hierom. En hierin is vaak een link te leggen naar hoe je omgaat met je dagelijkse leven. Voelen in je lijf wordt daarmee een belangrijke stap in het bewuster door het leven gaan, en het leren luisteren naar jezelf. En dat is precies wat ik nu hoor te doen.

Kenmerken van mijn les:

 • Het leren voelen en luisteren naar wat er in je lijf omgaat.
 • Bewustwording van je eigen patronen en hoe dit  doorwerkt in je dagelijkse leven.
 • Rust en stilte vinden in jezelf door middel van concentratie, beweging en ademhaling.

Andere passies

Door het leren luisteren naar mijzelf ben ik eigenlijk gaan doen waar mijn passie ligt. Dit uit zich in verschillende dingen: holistische massagesessies geven en hierin mensen coachen op hun persoonlijke pad, een retraite voor mensen met een verstandelijke beperking organiseren, in qigong, taiji en wushu trainen, lezen over dingen die mij inspireren en helpen, mezelf verder ontwikkelen in mijn vakgebied en ook het leraarschap omarmen in de vorm van supervisies voor mijn opleiding en de qigong lessen bij Merlijn.

Daarnaast houd ik van wandelen in de bergen, ongezonde dingen bakken, muziek maken en ben ik stiekem nog steeds een nerd. 🙂

Kavita Anroedh

Toen ik 17 was kwam ik voor het eerst in aanraking met Yoga. Al gauw wist ik dat ik ooit ook yogalessen wilde verzorgen. Die droom werd werkelijkheid toen ik tijdens mijn eerste zwangerschap zelf een zwangerschapsyoga cursus volgde. Ik wist meteen dat dit het is wat ik wilde gaan doen. Ik vond mijn zwangerschap en bevalling zo een bijzondere ervaring dat ik graag andere vrouwen wil helpen om van hun zwangerschap en bevalling ook een bijzondere ervaring te maken.

Lessen: Zwangerschapsyoga

Opleiding:

 • Opleiding tot zwangerschapsyoga docent
 • 10 jaar ervaring met Hatha yoga en Iyengar yoga en Pilates

Anders dan yoga:

 • Ik heb Business Studies (master) gestudeerd aan de Uva
 • Naast lessen help ik zwangere vrouwen en moeders ook met voorlichting en adviezen
 • Ik heb 2 kinderen, een dochter en een zoon
 • Ik houd van een gezonde levensstijl met goede voeding en voldoende beweging
 • Naast yoga beoefen ik regelmatig bodypump en pilates
 • Ik houd ervan om tijd door te brengen met mijn familie.

Michelle Kofman

Introductie

Er zijn in mijn leven meerdere periodes geweest dat ik aan yoga deed. Ik ben er heel jong mee begonnen toen ik 5 of 6 was. Vervolgens heb ik het tijdens mijn studie een tijdje gedaan en toen ik inmiddels een baan had en in Amsterdam woonde, heb ik het weer opgepakt. Nadat ik een burnout had gekregen en mijn baan had opgezegd, ben ik een yoga opleiding gaan doen in Costa Rica met als voornaamste doel om een maand lang iets voor mezelf te doen. Na een yoga les voelde ik me altijd erg fijn en ontspannen en daarom wilde ik er meer over leren. Die eerste opleiding heb ik gevolgd in de zomer van 2014. Ik wist toen niet dat ik uiteindelijk met veel plezier fulltime yoga les zou gaan geven.

Opleidingen

Raja yoga met Jackie Chiodo in Costa Rica en Pralaya Yoga / Hatha yoga met Robert Boustany. Daarnaast heb ik meerdere coachingsopleidingen gevolgd en in een “vorig leven” International Business gestudeerd.

Lessen die je geeft

Pralaya yoga (Swasti yoga bij Merlijn), Hatha yoga, Power (Vinyasa flow) yoga en Yin yoga

Kenmerken van mijn les

Mijn lessen kenmerken zich doordat ik er altijd wel wat Pralaya yoga in verwerk omdat ik daar zelf veel aan heb gehad. Na de burnout waren mijn lichaam en gezondheid niet meer in optimale staat. De houdingen zijn erop gericht om “vergeten spiergroepen” te versterken en strak bindweefsel losser te maken waardoor er meer balans ontstaat in de gewrichten en het lichaam vrijer en meer open aanvoelt. Daarnaast leer je om te voelen wat houdingen met je doen en leer je je lichaam en daarmee jezelf dus beter kennen. Ook ontspanning is erg belangrijk. Ik sluit graag af met een stukje yoga nidra (yoga slaap).

Andere passies naast yoga

Vorig jaar ben ik naar India gereisd om Kriya yoga te leren van Sri M. Dit beoefen ik dagelijks. Bewustzijn en meditatie zijn een grote passie van mij. Daarnaast lees ik veel en ben ik graag in de natuur, met name op het strand. Ook ben ik gek op dieren. Ik heb heel lang paardgereden en hoop dat ooit weer op te kunnen pakken als ik een huisje heb met een stukje grond en ruimte voor een paard… 😀  Meer info over mij vind je op evemichellekofman.com

Astrid Bontenbal

Introductie

Sinds mijn jeugd ben ik al bezig met kracht, balans en lenigheid met gymnastiek, acrobatiek en turnen, later heel bewust met houding tijdens jaren van stijldansen. Deze dingen vond ik altijd al prettig aan sporten en bewegen, maar ik was op zoek naar meer. Yoga geeft me de gelegenheid om bewust contact met mezelf te maken, mezelf fysiek uit te dagen maar daarnaast vooral mijn hoofd tot rust te brengen.

Opleidingen

Ik ben aan de TU Delft opgeleid als Industrieel Ontwerper.  In een yogales bij Merlijn werd ik (en mijn passie voor yoga) “gespot” en gevraagd om intern te worden opgeleid als yogadocent voor poweryoga en later ook Pilates, Sivananda yoga en Hatha yoga. Daarnaast volgde ik verschillende workshops en een trainingsweekend Strala yoga.

Lessen die je geeft

Poweryoga, Easy Flow, Sivananda yoga en Hatha yoga

Kenmerken van mijn les

Een prettige flow, gemakkelijk bewegen en aandacht voor de houdingen. Door je rust te vinden, ook tijdens uitdagingen voel je je sterk en voldaan.

Andere passies naast yoga

Naast yoga gaat mijn tijd en liefde vooral naar mijn gezin. Ik ben gelukkig getrouwd en moeder van drie blije blonde meisjes. Verder lees ik graag, ben ik graag buiten en wist je dat ik heel mijn leven al versjes schrijf?

Janine Veldkamp

Introductie

Dansen is jarenlang mijn passie geweest. Toen ik bij Merlijn begon met yogalessen volgen, vond ik de passie terug. In de verschillende yoga lessen vind ik iedere keer weer iets waardevols voor mezelf en voor mijn deelnemers. Lesgeven is mijn vak en loopt als een rode draad door mijn leven. Taalonderwijs, voor de klas en begeleiding van individuele leerlingen. Yoga lessen geven is de combinatie tussen lesgeven en de passie voor yoga die ik zocht.

Yin yoga brengt ruimte in mijn lichaam en brengt mijn gedachten tot rust. Dat vind ik zo waardevol, dat ik dat ook graag anderen laat ervaren. Ik leer, lees en oefen iedere dag en zal me blijven ontwikkelen in verschillende yogastijlen.

Opleidingen

Yin yoga en diverse workshops

Lessen die je geeft

Yin Yoga

Kenmerken van mijn les

In mijn lessen richt ik me op lichamelijke en mentale ontspanning. Iedere les is een reis door je lichaam. Speciale aandacht krijgt de ademhaling. Daarnaast vind ik het belangrijk om mensen met blessures op een verantwoorde manier te begeleiden. Je ervaart energie, ruimte en rust in je lijf.

Andere passies naast yoga

Reizen. Wandelen met onze honden en genieten van de natuur. Eten met familie en vrienden. Muziek luisteren en lezen.

Natascha Huige

Introductie

Na een hele moeilijke periode in mijn leven ben ik 25 jaar geleden in een commune terecht gekomen. Daar heb ik voor het eerst kennis gemaakt met meditaties. Het waren vooral dynamische meditaties uit de Osho beweging met veel bewegen, ademen en dansen. Dit hielp mij om mezelf beter te maken, weer bewust te worden en verbinding met mezelf en anderen te maken. Terugkijkend is in deze commune de basis van mijn leven als yogi gelegd. In 2016 heb ik Ashtanga yoga ontdekt en vond ook daarin weer de meditatie in beweging. Daarnaast spreekt de fysieke uitdaging van Ashtanga mij erg aan. Het is heerlijk om te ervaren dat lichaam en geest één kunnen worden. Maar Yoga begint eigenlijk pas als je van de mat afstapt. Bewustwording, focus, innerlijke rust, verbinding voelen, compassie. Het is mijn streven om de wereld een klein stukje mooier en beter te maken. Dat mijn aanwezigheid er toe doet, iets goeds bijdraagt aan het grotere geheel. Yoga helpt me daarbij, het is een manier van leven. Ik hoop dat ik met mijn lessen jouw wereld ook klein stukje mooier en beter kan maken!

Opleidingen

Ashtanga Yoga Teacher Training bij AYA in Rotterdam en bij Manju Jois

Yin Yoga Teacher Training bij Skadi van Paasschen

Ik volg regelmatig workshops en trainingen, omdat ik mijzelf zowel als student als docent graag blijf ontwikkelen

Lessen die je geeft

Ashtanga Yoga en Yin Yoga

Kenmerken van mijn les

Het gaat er niet om hoe diep of hoe ver je in een houding komt, maar wat je voelt en tegenkomt onderweg. Zowel in mijn dynamische en energieke ashtanga lessen als in de meer passieve en ontspannen yin lessen wil ik je graag laten ervaren dat je verbinding kunt maken met jezelf, dat je innerlijke rust kunt ervaren en dat je kunt accepteren dat daar waar je bent helemaal prima is.

Andere passies naast yoga

Mijn allergrootste passie is toch echt yoga. Dagelijks doe ik mijn eigen yoga practise en heb daarnaast een drukke baan als manager in de Geestelijke Gezondheidszorg. Veel tijd voor andere passies blijft er helaas niet over. Maar als het lukt dan ga ik graag sportduiken of wandelen in de natuur samen met mijn partner. Verder hou ik van een goede film en lees graag een goed boek.