Romina Schut

Ik ben al jaren groot yogaliefhebber. Tijdens vele reizen door Azië ben ik gegrepen door Yoga, houding en beweging. Ik geef sinds 2011 yogales, waarbij ik mij vooral heb gericht op Poweryoga en Hatha yoga. Met trots ben ik sinds september 2014 de eigenaresse van Merlijn. Mijn passie voor yoga groeit bij elke ontmoeting en alles wat op mijn pad komt.

Opleidingen: Klassieke Hatha yoga in de Arhantha Yoga Ashram in Khajuraho, India

Eerste ontmoeting met yoga:

In 2009, toen ik een jaar in Ubud – Bali woonde, ben ik lessen gaan volgen bij de Indonesische docent Ketut van Taman Hati. Vanaf mijn eerste les ben ik gegrepen door yoga en de filosofie.

Lessen: Poweryoga, Swasti Yoga, Yin Yoga, Hatha Yoga, Sivananda Yoga

Kenmerken van mijn les:

In mijn lessen is er veel aandacht voor ademhaling en houding. In de poweryogalessen leer ik de yogi’s ontspannen tijdens de inspanning.

Favoriete yoga vorm/les:

Poweryoga

Andere passies naast yoga:

Reizen, koken en eten met familie en vrienden.

Juliette Goergen

Vanaf mijn 4e jaar ben ik begonnen met dansen in verschillende stijlen..

Op mijn 14de ben ik les gaan geven in jazzdans op een dansschool in Den Haag. Dit heb ik 17 jaar lang met plezier gedaan. Daarnaast was ik werkzaam in sportscholen als aerobic docente, fitnessbegeleidster en barmedewerkster.  Daar heb ik 18 jaar mijn energie gegeven en gedeeld  met anderen.

In 2003 openden  mijn toenmalige werkgevers naast hun sportscholen:  Body en Mind Center Merlijn. Zo werd yoga een belangrijk onderdeel in mijn leven.  Inmiddels geef ik vele verschillende en veelzijdige lessen.

Merlijn betekent voor mij: thuiskomen!

Opleidingen

Power Yoga, Pilates, Hatha Yoga, Body Balance en Yin Yoga

Lessen

Body Balance, Hatha Yoga, Yin Yoga, Kids Yoga en 60 + Yoga

Kenmerken van mijn les

Luisteren naar je lichaam en er heel bewust mee omgaan staat centraal in mijn lessen.

Andere passies naast yoga:

Wat sommigen nog niet van mij weten is:

– dat ik HBO Maatschappelijkwerk en Dienstverlening gestudeerd heb,

– dat ik visagiste ben,

– dat ik graag zing,

en dat ik moeder ben van 2 kids.

Patrick Haak, docent Body & Mind Center

Patrick Haak

Lessen: Meridiaan yoga

Korte introductie:
Ik heb van jongs af aan interesse in martial arts. Toen ik dertien werd bleef het niet alleen bij interesse, maar werd ik ook actief in martial arts. Sinds 2007 is daar ook Shiatsu en Do-in bij gekomen.
Mijn sportieve kennis heb ik altijd gedeeld door les te geven aan kinderen, tieners en volwassenen. Als trainer en als persoon wordt ik als toegankelijk, invoelend en humoristisch ervaren.

Opleidingen: Nederlandse school voor Do-in, Nederlandse school voor klassieke Shiatsu.

Eerste ontmoeting met yoga:
In 1990 tijdens de kennismaking met Ninjutsu (martial art),Taoïstische yoga is een onderdeel van Ninjutsu. Sinds mijn opleiding bij de Klassieke school voor Shiatsu ben ik mij meer gaan verdiepen in Taoïstische yoga door uiteindelijk ook de opleiding bij de Nederlandse school voor Do-In (Taoïstische yoga) te volgen.

Kenmerken van mijn les:
Mijn lessen zijn open, rechtvaardig en motiverend. Graag geef ik ruimte aan mensen om zelf te ontdekken, te ervaren en te leren. Daarentegen ondersteun ik daar waar nodig en help ik mensen verder. Zo vind ik het belangrijk dat iedereen op zijn/haar niveau de les mee kan doen, Meridiaan yoga leent zich hier goed voor.

Favoriete yoga vorm/les:
Meridiaan yoga

Andere passies naast yoga:
Ninjutsu, survival, eten uit de natuur en gitaar spelen.

Daniëlle Verstraate

Lessen: Poweryoga, Yin Yoga, Body Balance, Hatha Yoga, Gentle Yoga, Barre, Hormoonyoga, Meridiaanyoga, Pilates.
Management Merlijn: bedenken, organiseren en naar buiten brengen van workshops, roosterplanning, ondersteunen in de bedrijfsleiding op allerlei vlakken.

Korte introductie: Als je mij jaren geleden had verteld dat ik yogadocente zou worden, had ik zeker getwijfeld. Maar tijdens een yogales veranderde dit. Ik kwam helemaal ontspannen thuis en had het gevoel dat mijn lichaam en gedachten tot rust waren gekomen, terwijl ik toch heel actief had meegedaan.

Opleidingen & achtergrond: Mijn achtergrond is secreterieel werk op directie- en medisch niveau met daarnaast diverse docentschappen en scholing, zoals aerobics, fitness, pilates, spinning. Vanaf 2000 ben ik mij gaan verdiepen en omscholen in yoga bij onder andere Dolfijn Welness, Aalo, Les Mills en de 4-jarige opleiding bij Samsara yoga (advaita vedanta in afronding). Mijn kennis op gebied van yoga betreft reguliere yogalessen voor bijvoorbeeld meditatie, rugklachten en stress en daarnaast heb ik mij gespecialiseerd dmv scholing en onderzoek in diverse ziektebeelden en onderwerpen, zoals RSI, reumatische en neurologische klachten, kanker, voeding, chinese leer, kinderen, chakra’s. De lijst van bijscholingen en achtergrond is inmiddels oneindig (zie mijn website www.danielleverstraate.com voor meer informatie hierover). Ik ben aangesloten bij de Yoga Vereniging Nederland.

Kenmerken van mijn les: Mijn motivatie in het lesgeven zit in het kunnen bijdragen aan innerlijke ontwikkeling, leren voelen, cirkels doorbreken, het lekker in je vel voelen en het verlichten of verhelpen van lichamelijke klachten.

Andere passies naast yoga: Mijn hobby is naast mijn gezin eigenlijk ook yoga. Ik ben altijd verdiepende en inspirerende onderwerpen aan het lezen, lessen aan het volgen, sprekers volgen, zelf aan het oefenen en diverse voeding aan het uitproberen op gebied van yoga en gezondheid.

Merel van Giffen

In de afgelopen 20 jaar heb ik vele vormen van yoga gedaan. Alle stijlen vind ik waardevol. Sinds 2016 geef ik les op verschillende locaties in omgeving Leiden en Den Haag. Naast het geven (en volgen!) van yogalessen werk ik als manager in de IT en combineer ik dit met het maken van sieraden en voor dieren zorgen als oppas. Ik hou daarnaast erg van dansen, zoals dance fitness/Zumba en Afro Cubaanse muziek. Ik kom ook een beetje uit de ‘martial arts’-hoek. Ik heb 12 jaar aikidoka beoefend en ongeveer 3 jaar Tai Chi. Het meeste wat ik doorgeef in m’n lessen, heb ik geleerd in Den Haag bij de Nederlandse School voor Klassieke Shiatsu, waar ik ongeveer 5 jaar heb gestudeerd.

Linda Koot

Lessen: Poweryoga, Hatha Yoga, Yin Yoga

Introductie: Yoga is voor mij heel veel meer dan bewegen alleen. Yoga brengt mij in contact met mijzelf en geeft balans in een druk leven. Sinds 2015 geef ik les. Ik geniet ervan om in mijn lessen mijn beleving van yoga te kunnen delen met anderen. Dat jij met een glimlach en een ontspannen blik de les uitloopt, daar doe ik het voor.

Opleiding: Power vinyasa yoga bij Tonnie Goes en daarna Yin yoga bij Arhantha Yoga

Eerste ontmoeting met Yoga: Mijn eerste kennismaking met yoga was geen liefde op het eerste gezicht: ik vond de lessen saai, zeker vergeleken met het klimmen en kickboksen wat ik toen nog deed. Maar het viel me op dat ik me ná iedere les wel beter voelde. Na perioden zonder yoga, leidde mijn pad toch steeds weer terug naar yoga. Het moment dat ik voor het eerst kennis maakte met intensievere vormen van yoga waarbij de adem centraal stond, was ik verkocht. Sindsdien is yoga niet meer weg te denken uit mijn leven

Kenmerken van mijn les: In mijn actieve lessen staat ademen en bewegen centraal. Op deze manier kom je in een flow, is er geen tijd om na te denken en ben je heel bewust in het moment. In mijn rustige lessen wordt er veel minder bewogen. Het naar binnen keren om lichaam, adem en geest te observeren staat centraal. Iedere yin les heeft wat yang, net als dat iedere yang les wat yin elementen heeft. Die balans vind ik heel belangrijk en is kenmerkend voor mijn les. 

Andere passies: Klimmen, reizen en lekker eten met vrienden en familie.

Marc van Heyningen

Lessen en trainingen: Tai Chi, Qigong, Mindfulness en Meditatie

Introductie: Bijna mijn hele leven ben ik bezig geweest met presteren op het gebied van opleidingen, sporten, sociale activiteiten en werk. Dit leidde ertoe dat ik mezelf alleen maar uitputte en altijd maar bezig was iets te bereiken. Op zoek naar rust, stilte en ontspanning, kwam ik uiteindelijk terecht op het pad van Qigong en Tai Chi, van Mindfulness en Meditatie.
Naast dat ik de lessen Qigong en Tai Chi verzorg, geef ik ook trainingen Mindfulness bij Merlijn. Opgeleid als mindfulnesstrainer en coach wil ik met silenz.nl meer rust brengen in het leven van mezelf en anderen. De kern van mijn benadering is open, vriendelijk en nieuwsgierig.

Kenmerken van mijn les:

 • Het verkennen van je eigen ervaring, van wat er ook omgaat in je geest en in je lichaam.
 • Thuiskomen in je lichaam, je lichaam leren kennen en ontspannen met wat er is.
 • Rust en stilte vinden in jezelf door middel van concentratie, beweging en ademhaling.

Andere passies
Eigenlijk heb ik van mijn passie mijn werk gemaakt. Gewoon even niets doen, in alle stilte en rust zitten, in de natuur zijn, dat is waar ik van houd. Daarnaast breng ik graag veel tijd door met mijn gezin en lees ik veel inspirerende boeken. Wat mensen vaak niet van me weten, is dat ik ook gewerkt heb als anatomiedocent en medeauteur ben van een anatomieboek.

Mila Veldkamp

Lessen: Poweryoga, Yin Yoga, Hatha Yoga

Korte introductie: Van jongs af aan ben ik altijd met dans bezig geweest. Toen ik stopte met dans heeft mijn moeder mij spontaan een keer meegenomen naar Merlijn, waar het allemaal begon. Na het volgen van steeds meer lessen was ik overtuigd dat ik hierover meer moest weten; hoe kan het dat al die mensen die yoga lessen volgen er zo ontspannen uit komen? En hoe kan het dat yoga zo’n positieve invloed heeft? In de zomer na mijn opleiding tot docent ben ik toen yoga lessen gaan geven voor een surfkamp in de natuur van het prachtige Frankrijk, waar ik heel veel ervaring heb opgedaan met lesgeven.

Opleidingen: Poweryoga, Yin Yoga en diverse workshops

Kenmerken van mijn les: In mijn lessen vind ik het vooral van belang dat je jezelf leert kennen; mentaal en fysiek. Waar liggen jou grenzen? Hoe kan je jezelf uitdagen? Je krijgt de tijd om te voelen wat er in je lichaam en hoofd gebeurt, en je leert hoe je daarmee om kunt gaan, zodat je uiteindelijk minder stress hebt en lekkerder in je vel zit.

Andere passies naast yoga: Momenteel studeer ik Zang aan het Koninklijk Conservatorium van Den Haag, ik schrijf muziek en daar ben ik full time mee bezig. Yoga is hetgeen dat me met beide voeten op de grond houdt en maakt dat ik volledig ontspannen op het podium sta. Het liefst doe ik yoga op het strand, waar ik me helemaal thuis voel.

Froukje Dekker

Lessen: Poweryoga, Body Balance

Korte introductie: Sporten doe ik al vanaf mijn vierde. Een rode draad daarin is klassiek ballet geweest. Ik geef sinds 2000 groepslessen. Ik ben gestart op een sportschool en heb les gegeven in: Aerobic BBB, Pole fitness, Aquarobics, Fitness en BODYBALANCE. Ook heb ik met mijn man een surfschool en surfcamp in Nederland en Frankrijk gehad. Bij Merlijn heb ik Yoga ontdekt.

Opleidingen: Aerobic, Fitness, Polefitness, LesMills BODYBALANCE, Power Yoga, Yin Yoga, Hatha Yoga, diverse yogaworkshops, Surf coaching + Life Saving

Kenmerken van mijn les: Ik wil iedereen met een voldaan gevoel naar huis laten gaan. Voorop staat veiligheid en goede houdingen; jezelf uitdagen en gezelligheid zijn minstens zo belangrijk.

Andere passies naast yoga: 

 • Ik ben ook als gastvrouw werkzaam in een verzorgingshuis voor dementen
 • Ik ben graag met mijn gezin samen (onze dochters zijn het huis al uit)
 • Ik ben liefhebber van goede Medoc wijn

Barbera Kramer

Lessen: Poweryoga, Yin Yoga, Dynamic Yoga en Hatha Yoga

Eerste ontmoeting met Yoga: Als kind dat opgroeide op het honkbalveld werd sport met de paplepel ingegoten. Op jonge leeftijd verliet ik het veld voor klassiek ballet en later voor de zee waar ik 25 jaar lang wedstrijden zeilde aan boord van de catamaran. Op de kade werd de watersport gecombineerd met actieve buitensport en de sportschool. Daar kwam ik in aanraking met Ashtanga yoga en werd geraakt door het bewuste contact met mijn lichaam in de houdingen. Van extreme sporten waarbij prestatie voorop stond naar uitdagend krachtige houdingen die mij dwongen te luisteren naar mijn lijf en geest…… het zaadje was geplant!

Opleidingen: Aalo; Poweryoga, Yin yoga, yoga chakra opleidingen

Kenmerken van mijn les: Inchecken in het lichaam; door te observeren, voelen wat het nodig heeft en daarin te bewegen met intentie en acceptatie voor wat is. Uit je hoofd terug in het lijf! Spierversterkend en uitdagend in dynamische houdingen en bewust vertragend, ontspannend en mindful in de houdingen waarin juist controle losgelaten mag worden.

Andere passies naast yoga: Naast mijn werk als management assistent span ik me graag in voor grote en kleine “klusprojecten” en kan ik genieten van lang tafelen met mijn gezin en vrienden. Ook ga ik graag de natuur in, het liefst in combinatie met buitensport.

Diana Voskuijl

Gastvrouw bij Merlijn

Samen met mijn man Tako en onze franse bulldog Bibi woon ik in Delft. Onze dochter Mabel woont op zichzelf. Ik ben de troste oma van onze kleindochter Romy.

Vele jaren heb ik als administratief medewerkster gewerkt. En ook een aantal jaren in de horeca. De ervaring van beiden mag ik nu in praktijk brengen bij Merlijn.

Yoga heb ik lang geleden ontdekt. Ik beoefende dit een tijd lang naast het sporten maar heb uiteindelijk toch voor het sporten gekozen. Nu ben ik dus weer terug bij mijn “oude liefde”.

Andere passies naast yoga:

 • herinneringen maken en knutselen met mijn kleindochter Romy
 • mandala’s tekenen , meubeltjes op pimpen en creatief bezig zijn
 • in de polder wandelen met mijn hond
 • koken

Samantha Hosea

Voelen in je eigen lijf en je daarvan bewustworden is een rode draad in de dingen die ik doe. Als je leert luisteren naar het verhaal van je lichaam kun je inzien wat er in je leven lekker loopt en waar wat stroefheid zit, zodat je er vervolgens een stap in kunt zetten. In mijn lessen staat bewustwording van het lijf en de link met het dagelijks leven dan ook centraal.

Lessen en trainingen: Qigong, Massage Coaching sessies, diverse bewustwordingsworkshops

Introductie: Vroeger was ik een ‘hoofd op pootjes’. Ik heb echt moeten leren voelen. Dit heeft me uiteindelijk heel veel gebracht, want ik voel mij nu een veel completer plaatje dan ik eerst was. Ik geloof dat als je leert luisteren naar je eigen innerlijke kompas, je meer flow in je leven kan gaan ervaren; de dingen gaan moeitelozer, is er meer harmonie, en je bent authentieker als je dit gaat doen. In Qigong gaat het ook vaak om voelen in je lijf, en ook in mijn massage sessies draait het hierom. En hierin is vaak een link te leggen naar hoe je omgaat met je dagelijkse leven. Voelen in je lijf wordt daarmee een belangrijke stap in het bewuster door het leven gaan, en het leren luisteren naar jezelf. En dat is precies wat ik nu hoor te doen.

Kenmerken van mijn les:

 • Het leren voelen en luisteren naar wat er in je lijf omgaat.
 • Bewustwording van je eigen patronen en hoe dit  doorwerkt in je dagelijkse leven.
 • Rust en stilte vinden in jezelf door middel van concentratie, beweging en ademhaling.

Andere passies

Door het leren luisteren naar mijzelf ben ik eigenlijk gaan doen waar mijn passie ligt. Dit uit zich in verschillende dingen: holistische massagesessies geven en hierin mensen coachen op hun persoonlijke pad, een retraite voor mensen met een verstandelijke beperking organiseren, in qigong, taiji en wushu trainen, lezen over dingen die mij inspireren en helpen, mezelf verder ontwikkelen in mijn vakgebied en ook het leraarschap omarmen in de vorm van supervisies voor mijn opleiding en de qigong lessen bij Merlijn.

Daarnaast houd ik van wandelen in de bergen, ongezonde dingen bakken, muziek maken en ben ik stiekem nog steeds een nerd. :)

Kavita Anroedh

Toen ik 17 was kwam ik voor het eerst in aanraking met Yoga. Al gauw wist ik dat ik ooit ook yogalessen wilde verzorgen. Die droom werd werkelijkheid toen ik tijdens mijn eerste zwangerschap zelf een zwangerschapsyoga cursus volgde. Ik wist meteen dat dit het is wat ik wilde gaan doen. Ik vond mijn zwangerschap en bevalling zo een bijzondere ervaring dat ik graag andere vrouwen wil helpen om van hun zwangerschap en bevalling ook een bijzondere ervaring te maken.

Lessen: Zwangerschapsyoga

Opleiding:

 • Opleiding tot zwangerschapsyoga docent
 • 10 jaar ervaring met Hatha yoga en Iyengar yoga en Pilates

Anders dan yoga:

 • Ik heb Business Studies (master) gestudeerd aan de Uva
 • Naast lessen help ik zwangere vrouwen en moeders ook met voorlichting en adviezen
 • Ik heb 2 kinderen, een dochter en een zoon
 • Ik houd van een gezonde levensstijl met goede voeding en voldoende beweging
 • Naast yoga beoefen ik regelmatig bodypump en pilates
 • Ik houd ervan om tijd door te brengen met mijn familie.

Jessica Batist

Introductie

Mijn eerste kennismaking met Yoga was in 2008. Ik heb destijds Bikram Yoga lessen gevolgd in Den Haag. Het gevoel wat ik na die eerste les ervaren heb, was voor mij helemaal nieuw. Ik was ontspannen en mijn hoofd was even helemaal leeg. Na een jaar Bikram yoga wilde ik ook kennismaken met andere yoga vormen en kwam uit bij Merlijn Body & Mind Center. De passie en liefde voor Yoga groeit nog elke dag, er is zoveel te ontdekken door de persoonlijke reis die je maakt op je yogamat.

Opleidingen

In 2018 ben ik gestart met de Yoga docentenopleiding bij Samsara. Dit is een vierjarige opleiding welke ik met veel plezier volg.

Lessen die je geeft

Gentle Yoga

Kenmerken van mijn les

In mijn lessen wil ik me richten op lichaamsbewustwording door te voelen wat een yoga houding voor je kan doen.

Andere passies naast yoga

Ik ben gelukkig getrouwd en heb een fantastische leuke zoon.

Het grootste gedeelte van mijn werkende leven ben ik stewardess geweest bij KLM. Dit heb ik met ontzettend veel plezier gedaan, maar na de geboorte van onze zoon was het mede door de drukke baan van mijn man niet meer mogelijk om te blijven vliegen. Zelf was ik ook toe aan een nieuwe uitdaging. Ik voel me bevoorrecht dat ik altijd van mijn hobby (reizen & yoga) mijn werk heb kunnen maken.

Er gaat veel liefde en tijd naar mijn gezin. Mijn man en ik proberen zeker een keer per maand naar het theater te gaan, of samen iets leuks te doen. Ik kijk er naar uit om jullie in mijn lessen te ontmoeten.

Astrid Bontenbal

Introductie

Sinds mijn jeugd ben ik al bezig met kracht, balans en lenigheid met gymnastiek, acrobatiek en turnen, later heel bewust met houding tijdens jaren van stijldansen. Deze dingen vond ik altijd al prettig aan sporten en bewegen, maar ik was op zoek naar meer. Yoga geeft me de gelegenheid om bewust contact met mezelf te maken, mezelf fysiek uit te dagen maar daarnaast vooral mijn hoofd tot rust te brengen.

Opleidingen

Ik ben aan de TU Delft opgeleid als Industrieel Ontwerper.  In een yogales bij Merlijn werd ik (en mijn passie voor yoga) “gespot” en gevraagd om intern te worden opgeleid als yogadocent voor poweryoga en later ook Pilates, Sivananda yoga en Hatha yoga. Daarnaast volgde ik verschillende workshops en een trainingsweekend Strala yoga.

Lessen die je geeft

Poweryoga, Easy Flow, Sivananda yoga en Hatha yoga

Kenmerken van mijn les

Een prettige flow, gemakkelijk bewegen en aandacht voor de houdingen. Door je rust te vinden, ook tijdens uitdagingen voel je je sterk en voldaan.

Andere passies naast yoga

Naast yoga gaat mijn tijd en liefde vooral naar mijn gezin. Ik ben gelukkig getrouwd en moeder van drie blije blonde meisjes. Verder lees ik graag, ben ik graag buiten en wist je dat ik heel mijn leven al versjes schrijf?

Janine Veldkamp

Introductie

Dansen is jarenlang mijn passie geweest. Toen ik bij Merlijn begon met yogalessen volgen, vond ik de passie terug. In de verschillende yoga lessen vind ik iedere keer weer iets waardevols voor mezelf en voor mijn deelnemers. Lesgeven is mijn vak en loopt als een rode draad door mijn leven. Taalonderwijs, voor de klas en begeleiding van individuele leerlingen. Yoga lessen geven is de combinatie tussen lesgeven en de passie voor yoga die ik zocht.

Yin yoga brengt ruimte in mijn lichaam en brengt mijn gedachten tot rust. Dat vind ik zo waardevol, dat ik dat ook graag anderen laat ervaren. Ik leer, lees en oefen iedere dag en zal me blijven ontwikkelen in verschillende yogastijlen.

Opleidingen

Yin yoga en diverse workshops

Lessen die je geeft

Yin Yoga

Kenmerken van mijn les

In mijn lessen richt ik me op lichamelijke en mentale ontspanning. Iedere les is een reis door je lichaam. Speciale aandacht krijgt de ademhaling. Daarnaast vind ik het belangrijk om mensen met blessures op een verantwoorde manier te begeleiden. Je ervaart energie, ruimte en rust in je lijf.

Andere passies naast yoga

Reizen. Wandelen met onze honden en genieten van de natuur. Eten met familie en vrienden. Muziek luisteren en lezen.