Intensive Yoga met blokken, vilten mat en strip

Volledige ontspanning van rug, schouders en nek en de juiste alignment van het lichaam om zonder spanning, vrij te bewegen

Zondag 11 februari van 9:30 – 12:00

In deze workshops gaan we aan de slag met de juiste alignment van het lichaam. Goede alignment wil zeggen dat je lichaam zonder spanning vrij kan bewegen. We doorbreken vastzittende lichaamsstructuren door te bewegen en te leren ontspannen. Door spanning en stress kan het lichaam vast komen te zitten. Vooral rond de ruggenwervel, nek en schouders kun je hier hinder van ondervinden.

Rug- schouder of nekklachten zijn meestal het gevolg van een verkeerde stapeling van de rugwervels en een verkeerde manier van bewegen. Als dit lang aanhoudt, ontstaan er spierspanningen en een (verkeerde) voorkeurshouding. Soms ben je je daar niet of slechts ten dele van bewust. Pas als je de spieren die aan de oppervlakte liggen leert ontspannen, kom je bij de houdingsspieren, die dieper liggen. Tijdens deze workshop (gebaseerd op o.a. Critical Alignment Yoga & Pralaya Yoga) leer je door subtiele oefeningen het lichaam zo goed mogelijk ‘uit te lijnen’. Het hoofd komt weer recht op de romp te staan en de overmatige krommingen van de wervelkolom nemen af, door liggend op strips, blokken en opgerolde vilten matjes te oefenen. Met behulp van de externe druk van deze matjes, stripje en blokken (props) op de spieren, wordt onder deskundige begeleiding gewerkt aan optimale ontspanning van (diepliggende) spieren, zodat weer een goede natuurlijke stand van het lichaam ontstaat. Je zult weer een lichte en vitale lichaamshouding krijgen.

Door deze intensieve ontspanning kunnen we steeds meer afstappen van onze voorkeurshouding en komen blokkades vrij. Het lichaam wordt vanuit de ontspanning uitgelijnd naar meer mobiliteit waarna kracht wordt opgebouwd in de rechtere stand. Bindweefsel wordt weer veerkrachtig, spieren worden in de lengte sterker gemaakt en je voelt ruimte in je lijf.

De workshops worden verzorgd door: Daniëlle Verstraate
Daniëlle heeft zich gespecialiseerd in de anatomie van het lichaam en de invloed van yoga op lijf en hoofd. Ze vergroot je bewustwording van jouw lichaam, zodat je heel gericht aan de slag kunt gaan om klachten te voorkomen en te verminderen.

Workshop

Wanneer?Zondag 11-2-18
Tijd:9:30-12:00
Kosten:€30,- voor leden, €40,- voor niet leden | Een vilten mat en strip en blokken kun je lenen bij Merlijn.
Voor wie?:Voor iedereen die de verdieping wil opzoeken in volledige ontspanning, versterking van spieren en ruimte in het bindweefsel. De workshop is zeer toegankelijk, ook zonder yogaervaring. De workshop heeft een zeer duidelijke onderbouwing en is down to earth. De workshop is toegankelijk voor iedereen, voor elk niveau en leeftijd. Ook voor niet-leden toegankelijk.

Locatie en aanmelden

Merlijn Body & Mind CenterPatrijsweg 12 | 2289 EX Rijswijk (Delft-Noord) | 070-3282222 |info@merlijn.eu

Je kunt je aanmelden aan de balie, telefonisch, of per onderstaand formulier.

[contact-form-7 id=”2508″ title=”Aanmelden ‘Workshop Restorative Yoga'”]