Mindfulness en Massage

 

Workshop: dinsdag 27 februari 2018

“Aanraking kan je helpen om meer in contact te komen met jezelf, om meer in het hier en nu te zijn.”

Soms zijn we ons er helemaal niet bewust van dat we gespannen zijn, totdat iemand onze schouderspieren bijvoorbeeld eens masseert. Dan merken we opeens hoeveel spanning daar zit. Aanraking kan dus een manier zijn om op te merken wat er zich afspeelt in je lichaam. Het kan je helpen in het hier en nu te komen. Daarnaast zorgt volledige aandacht in het moment ervoor dat je massage meer diepte krijgt, waardoor deze een krachtigere uitwerking heeft. Mindfulness versterkt massage dus, en aanraking versterkt mindfulness. Beide helpen je spanningen uit het dagelijks leven gewaar te worden en daarna los te laten.

In deze workshop gaan we hiermee oefenen. We maken niet alleen dieper contact met onszelf, maar ook met een ander. We werken met wat er in het hier en nu is, zodat we in aandacht onszelf en de ander op een dieper niveau kunnen ervaren.

We combineren in de workshop basisoefeningen uit zowel de mindfulness als uit de massage. We raken elkaar over de kleren heen aan. Ervaring met mindfulness of massage mag, maar is niet nodig. Je kunt zowel alleen als samen naar de workshop komen.

 

 

De workshop wordt verzorgd door: Samantha Hosea & Marc van Heyningen

Marc vond door middel van Mindfulness een manier om oude gedachtenpatronen om te zetten in een vreugde voor het leven. Hij is hierin verder gegaan en geeft nu Mindfulnesstrainingen. Samantha ontdekte gaandeweg dat het fysieke lichaam een ingang is om ook diepere lagen in iemands zijn aan te raken. Zij is nu Massage Coach. Beiden ervaren ze veel overlap in hun werkgebied en zijn ze van mening dat aanraking en mindfulness elkaar versterken. Ze laten je graag kennismaken met deze unieke combinatie.

Workshop

Wanneer? Dinsdag 27 februari 2018
Tijd: 19:30-21:30
Kosten: €40,- | Inclusief thee
Voor wie?: Voor iedereen die een stap wil maken naar verandering en de randen van de comfort zone willen opzoeken. Voor iedere leeftijd en ook voor niet-leden toegankelijk.

Locatie en aanmelden

Merlijn Body & Mind CenterPatrijsweg 12 | 2289 EX Rijswijk (Delft-Noord) | 070-3282222 |info@merlijn.eu

Je kunt je aanmelden aan de balie, telefonisch, of per onderstaand formulier.

 

[contact-form-7 id=”2626″ title=”Aanmelden ‘Workshop: Een Stap zetten'”]