5-weekse Mindful Walk cursus

//5-weekse Mindful Walk cursus

Bij Merlijn bieden we regelmatig workshops aan of organiseren we interessante lezingen. Hieronder zie je welke activiteiten we komende tijd aanbieden.

Laden Workshops
Dit event is voorbij.

‘Loop je hard of loop je vanuit je hart?’. Wil je een antwoord op deze vraag, meld je snel aan voor de 5-weeks Mindful Walk cursus.

Mindful Walk gebruikt in al haar activiteiten de combinatie van Mindfulness, Ademhalingstechnieken en Wandelen met als resultaat MINDER STRESS en MEER ENERGIE.

Mindfulness is het bewust aandacht brengen naar de huidige ervaring met een open en niet-kritische blik. Mindful Walk laat je kennis maken met de verschillende facetten van het wandelen en leert jou te luisteren naar je eigen lichaam. Jij wordt je bewust van je eigen wandelhouding, je aandacht bij het wandelen en de kracht en energie in je lichaam. Door meer in het ‘hier en nu’ te wandelen maak je je hoofd leeg en geniet je meer van het moment.

Ademhalingstechnieken passen we toe om het maximale rendement uit je ademhaling te halen. Veel wandelaars ademen verkeerd waardoor je veel te veel energie verbruikt. Binnen Mindful Walk gebruiken we de neusademhaling. Hoe langzamer en hoe minder je in ademt, hoe meer zuurstof en hoe minder melkzuur je in je lichaamscellen hebt en ook des te lager je hartslag zal zijn. Ademhalen via de neus is een stuk voordeliger en gezonder dan ademhalen via de mond – ook tijdens het wandelen.

Wandelen heeft positieve effecten op vrijwel alle orgaansystemen in het lichaam. Regelmatig buiten wandelen helpt een breed scala aan gezondheidsproblemen en ziekten te voorkomen, of al aanwezige klachten te verminderen. Mindful Walk leert je hoe je volop van het wandelen en de omgeving kunt genieten met een juiste ademhaling en lopen in het ‘hier en nu’.

  • Startdatum 10 mei, vervolgens 17 en 24 mei
  • 7 en 14 juni 2019
  • 5-weken van 9.45 – 11.15

De 5-weekse cursus wordt verzorgd door:

Albert Plukker, 52 jaar. Geboren in Delft en nu woonachtig in Ypenburg. Mijn gezin bestaat uit mijn lieve partner Louise en twee jongens van 5 en 8 jaar oud. Ik ben gecertificeerd Mindful Run/Walk instructeur voor deze regio. Na 10 jaar atletiektraining te hebben gegeven bij AV’40 zocht ik meer verdieping. Deze verdieping vond ik binnen Mindful Run. De combinatie van buiten volop in beweging zijn, het genieten van de omgeving en lopen met een juiste ademhaling in het “hier en nu” geeft mij veel voldoening en energie. Ondanks heb ik de NLP Practitioner afgerond.