Bij Merlijn bieden we regelmatig workshops aan of organiseren we interessante lezingen. Hieronder zie je welke activiteiten we komende tijd aanbieden.

Laden Workshops

Chakra meditatie met klankschalen en edelstenen

Tijdens deze workshop zal Asameé een chakra meditatie begeleiden met haar stem en de klanken van haar instrumenten, o.a. de Tibetaanse klankschalen, trommel en koshi chimes.  Naast de klanken wordt gebruik gemaakt worden van een of meerdere halfedelstenen.
De klanken en stenen worden gebruik om de chakra’s te stimuleren. Chakra’s zijn de energie centra in ons lichaam met een bepaalde frequentie. Door ze in balans te houden, kan de energie vrij door het hele lichaam kan stromen. Het zorgt ervoor dat je je goed voelt. Als 1 van de chakra’s niet goed in balans is, kan jouw levensenergie niet goed doorstromen en kun je diverse klachten krijgen. Aangezien de zeven hoofdchakra’s ook direct verbonden zijn met bijbehorende gebieden van ons lichaam hebben ze ook een invloed op ons welzijn. De klanken van de instrumenten en de stenen resoneren op dezelfde frequentie als de chakra’s. Hierdoor kun je met de stenen en klanken jouw chakra’s in balans brengen.
Je wordt genomen op een reis door alle chakra’s om te kunnen ontspannen. Asameé begeleidt je in het voelen van de klanken en stenen en zo bewust te worden van wat je nodig hebt. Na afloop mag je de steen mee naar huis nemen.

De klankschalen mediatie wordt verzorgd door:

Mijn naam is Asameé Szczupak. Ik kom uit Polen en woon bijna de helft van mijn leven al in Nederland. Hier voel ik me thuis. Muziek is altijd een belangrijk deel van mijn leven geweest hoewel ik nooit een instrument heb bespeeld. Ik luister graag naar muziek en merk dat het een therapeutisch effect op mij heeft.

Een paar jaar geleden kwam ik in aanraking met de Tibetaanse klankschalen en vanaf het eerste moment voelde ik dat er iets bijzonders is ontstaan tussen ons. Ja, ik voelde een soort band of relatie met de klankschalen en dan vooral met de klankschalen die ik kocht. Eigenlijk voelt het alsof zij mij kiezen. Na een tijd is het duidelijk geworden voor mij wat ik met de klankschalen en ook andere instrumenten wilde doen en dat ik met klank als holistische therapie methode wilde werken. Ik geef klankmassages, chakra behandelingen met de stemvorken en organiseer klankbad sessies. De afgelopen jaren heb ik mij verdiept in onder andere de werking van (edel)stenen door cursussen, workshops en mijn werkervaring in een spirituele (edelstenen)winkel. Deze kennis draag ik graag over.

Share This Story, Choose Your Platform!