Bij Merlijn bieden we regelmatig workshops aan of organiseren we interessante lezingen. Hieronder zie je welke activiteiten we komende tijd aanbieden.

Laden Workshops

 

 

Playshop: Cacao ceremonie & ecstatic dance

Een van de meest bevrijdende vormen van bewegen is dansen. Zeker als je kan dansen zoals jij dat graag wilt. Vrij, speels en open, zonder dat je hoeft te denken aan wat andere daarvan vinden. In deze playshop gaan we dansen op muziek die je hart laat open en een glimlach brengt op je gezicht. Muziek die je van de melkweg naar de jungle en terug in de 90’s brengt. Van spacy naar tribal, house en zuid-amerikaanse muziek. Voordat we gaan dansen is er een cacao ceremonie. Cacao opent je hart. Je hebt waarschijnlijk weleens ervaren dat je blij wordt van chocola. Deze ceremoniële cacao komt uit de jungle van Guatemala. Meegenomen door Romina op 1 van haar reizen. Romina heet vele ceremonies meegemaakt. Deze pure cacao en cacaoboter wordt gemaakt door een coöperatie van 13 vrouwen van Finca Nueva Amanecer (boerderij van de nieuwe zonsopgang). In deze pure vorm zal de cacao je helpen om vrijer te dansen en dieper in de meditatie van het dansen te komen. Op ceremoniële wijze zal de cacao drank geschonken en gedronken worden. Je kunt een intentie meegeven aan jouw cacao en het dansen. In de tijd van de Azteken en Inca’s werd cacao gezien als een medicijn en gedronken om spiritualiteit en creativiteit op te wekken. De cacao brengt je meer in lijn met alle liefdevolle energie die je al binnenin je hebt. Dan gaat het dansen van start. We starten zacht en rustig, om daarna de dynamiek en snelheid op te voeren. We sluiten weer rustig en meer spacy af. We starten het dansen met een blinddoek op (als je dat wilt). De blinddoek zal je helpen om helemaal in je eigen dans te komen. De blinddoek kan af als je dieper in je dans komt. Je kunt helemaal in je eigen bubbel. Deze vorm van dansen werkt bevrijdend en helend. Tijdens het dansen wordt er niet gesproken. Heb je vragen of vind je het spannend, spreek Romina aan bij Merlijn. Ze kan je alles vertellen en net zo enthousiast maken. Deze playshop vindt plaats in de grote zaal 2 van Merlijn. Omdat dit onze tweede editie van de cacao ceremonie & ecstatic dance is, zal er deze avond geen DJ zijn, maar een ecstatic dance DJ speellijst. Het kaartje van €15,- is voor de cacao en alle faciliteiten. In volgende edities zullen we ook DJ’s uitnodigen. De playshop wordt begeleid door Romina

 

Programma

  • 19:00 – 19:30 Cacao ceremonie
  • 19:30 – 21:15 Ecstatic dance
  • 21:30 – 21:45 Integreren
  • 21:45 – 22:00 Napraten en afsluiten

Let op! Slik je medicijnen zoals anti-depressiva, dan kun je hoofdpijn krijgen van de cacao. Het is niet verstandig om dan cacao te nemen. Je kunt prima een slokje of klein beetje nemen, maar een vol glas is niet aan te raden. Je kunt nog steeds meedoen met het dansen uiteraard.

 

 

 

 

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op “Koop Tickets” om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.

Cacao ceremonie & Ecstatic dance

15,00

15 beschikbaar

 

 

Wie komt er?

64 mensen zijn aanwezig Cacao Ceremonie & Ecstatic Dance

Share This Story, Choose Your Platform!

Share This Story, Choose Your Platform!