Bij Merlijn bieden we regelmatig workshops aan of organiseren we interessante lezingen. Hieronder zie je welke activiteiten we komende tijd aanbieden.

Laden Workshops
Dit evenement is voorbij.

Familieopstellingen – Persoonlijke groei

Data: vrijdag 23 september | 12:00 – 18:00

Door yoga proberen we lichaam en geest met elkaar in balans te brengen; maken we een mooie innerlijke reis gericht op persoonlijke groei, verbinding en zelfliefde. Naast het bewuste ‘ik’ ontdekken we onderweg een nog dieper onbewust ‘zelf’. Een groot en invloedrijk veld met een kracht die wortelt in de sporen van de vele generaties die ons voorgingen. Patronen en dynamieken uit de levens van onze voorouders zijn onbewust doorgegeven in de familielijn en spelen nog steeds een rol in ons leven nu. Zij vormen daar wetmatigheden die verder gaan dan het persoonlijk of psychologisch niveau en zich maar deels laten beïnvloeden door het aanpassen van gedrag of overtuigingen. Een systemische kijk- en werkwijze kan een verrassend nieuw licht werpen op deze dynamieken; een familieopstelling helpt deze naar boven te halen.

Prikkelt het jou ook om, als onderdeel van jouw persoonlijke, innerlijke-groei-reis, te ontdekken hoe jóuw familiegeschiedenis je dagelijks leven onbewust beïnvloedt? Spelen voor jou, privé of in je werk, steeds terugkerende thema’s of patronen een rol waar je maar geen vat op krijgt? Of lijkt het je interessant om -puur voor de ervaring of vanuit je professie- eens te ondervinden welke verborgen schat aan informatie een familiesysteem in zich draagt? Dan ben je van harte welkom bij de workshop familieopstellingen. Wij begeleiden deze voor iedereen die in een opstelling een eigen vraag wil onderzoeken, hier als representant aan wil deelnemen of liever als toeschouwer aansluit.

In de workshop onderzoeken we met opstellingen persoonlijke thema’s die deelnemers vrijwillig inbrengen. De vraaginbrenger kiest in dit verband representanten voor familieleden die zelf ‘hun plek’ vinden in de ruimte. Daarna voltrekt zich iets bijzonders; in de onderlinge wisselwerking tussen de gerepresenteerde familieleden ontstaat een opstelling die verbeeldt hoe patronen en dynamieken uit het verleden zich hebben geworteld in het heden. Door dit waar te nemen, bepaalde posities te veranderen en beweging in de dynamieken te brengen ontstaat persoonlijk inzicht op zielsniveau. Een mogelijke oplossingsrichting wordt zichtbaar, energie gaat stromen of er ontstaat simpelweg meer rust door acceptatie van ‘dat wat er is’. Het innemen van een andere plek of verhouding in het systeem van herkomst wordt dan mogelijk. Ook na de opstelling lopen dergelijke interne processen meestal, bij zowel vraaginbrenger, representanten als toeschouwers, nog verder door.

  • Datum: vrijdag 23 september
  • Tijd:       12.00 tot 18.00 (inloop vanaf 11.45 uur)
  • Kosten:  €85,- euro voor het opstellen van een vraag, €35,- euro voor bijwonen van de opstelling als representant of toeschouwer. We verzorgen koffie, thee, water, taart en fruit.

Aanmelden, meer informatie of eigen vraag inbrengen?

Je kunt je gelijk voor de workshop aanmelden door in het veld hiernaast een ticket te kopen. Als je een eigen vraagstuk wilt onderzoeken in een opstelling dan kun je dit, gelijk met de aanmelding, aangeven in een e-mailtje aan: romina@merlijn.eu. Je hoeft daarin de exacte vraag nog niet toe te lichten, voorafgaand aan de opstelling maken we deze samen passend.

Wil je eerst graag nog wat meer informatie, stuur dan een mailtje naar romina@merlijn.eu.

Door aanmelding geef je aan dat je op dat moment geen (ernstige) psychologische problemen hebt of onder behandeling bent bij een psychiater.

 

Alternatieve data?

  • Misschien komt 23 september voor jou niet uit, maar wil je op een ander moment wel heel graag een workshop familieopstellingen bijwonen. In dat geval vragen we je om dit aan te geven in een mailtje aan romina@merlijn.eu. Geef aan welke dagen voor jou goed uitkomen (uit de reeks ma-di-wo-do-vrij-za-zo, het gaat hierbij dus nog niet om specifieke data 😊).

De workshop wordt verzorgd door:

Anne en Monique

Begeleiders van de workshop zijn Anne Campagne en Monique van Biessum, beide opgeleid door o.a. het Hellinger Instituut tot geregistreerd familie- en organisatieopstellers. Voor hen is systemisch werk een mooi en waardevol ambacht dat zij, op verschillende wijzen, in hun dagelijks werk inzetten om zo de wereld een stukje mooier te helpen maken. Anne en Monique zijn oud-collega’s die in elkaar een waardevolle bron voor verbondenheid en complementariteit ontdekten waardoor zij graag nog regelmatig samenwerken op het snijvlak van hun beider professies. Dit vanuit de overtuiging dat de uitkomst van 1+1 op die manier altijd 3 zal zijn 😊.

Anne is sociaal psycholoog. Met deze achtergrond heeft zij haar eigen praktijk als (relatie)coach, met name voor singles. Anne noemt graag zich ’love connector’ vanuit de gedachte dat je alleen vanuit een goede liefdesconnectie met jezelf een mooie relatie met een ander kunt aangaan. Zij helpt cliënten dan ook graag om een goed inzicht te krijgen in hun persoonlijke liefdesvraagstuk. Hiernaast faciliteert zij in offline dates voor singles die klaar zijn met swipen en een extra hulplijn willen inzetten voor het vinden van de liefde. Klik voor meer informatie op deze link

Monique is (bedrijfs)cultureel antropoloog en brengt -in haar dagelijks werk als veranderkundige- inzichten uit dit vakgebied graag actief in verbinding met haar kennis van de arbeids- & organisatiepsychologie. Haar brede ervaring op het gebied van ‘Human Development’ biedt hiervoor een mooie bedding.  Monique’s bijzondere interesse gaat uit naar samenspel en uitdagingen tussen mensen en alle hen omringende systemen, vooral bezien in het licht van een evolutionaire noodzaak tot transformatie en verandering. Voor meer informatie over Monique bezoek je deze link

 

Share This Story, Choose Your Platform!