Bij Merlijn bieden we regelmatig workshops aan of organiseren we interessante lezingen. Hieronder zie je welke activiteiten we komende tijd aanbieden.

Laden Workshops

 

 

De cursus vindt plaats op zaterdag 16 september, 30 september en 14 oktober 2023 van 14.00 – 16.00.

Heb je altijd wel eens willen uitproberen wat Qigong is, of heb je er wel eens van gehoord, maar heb je geen idee wat het is? Kom dan meedoen met de introductiecurus Qigong. In 3 lessen leer je de bewegingen zoals we deze ook in de lessen Qigong bij Merlijn meenemen, hoor je wat over de achtergronden van Qigong en kan je voor jezelf ervaren wat Qigong jou kan brengen.

Wat is Qigong? Qigong is een eeuwenoude Chinese bewegingskunst. Het wordt ook wel het zachte zusje van Taichi genoemd. Waar Taichi uiteindelijk een vechtkunst is, gaat het bij Qigong meer om het lichaam zo te oefenen dat het vitaal en gezond blijft. Met behulp van meditatieve bewegingen en ademhaling faciliteer je de Qi om door je lichaam heen te stromen, wat je gezondheid bevordert. Het is toegankelijk voor iedereen, en de effecten zijn na 1 les vaak al merkbaar. 

Waar is Qigong goed voor? Vaak ervaren mensen na een les Qigong dat ze zich rustiger voelen, maar ook vitaler. Ze voelen het lijf weer stromen en kunnen meer aan. Door de coördinatie die nodig is om de bewegingen te maken worden er in de hersenen stoffen aangemaakt die nodig zijn voor het aanpassingsvermogen van het brein en het geheugen. Daarnaast spreken we het lichaam aan op ontspanning, concentratievermogen, en balans. We werken dus met lichaam én geest. Door te oefenen in openen kan de ‘Qi’ beter door het lijf stromen, waardoor de lichaamsfuncties kunnen worden gevoed en zonder problemen kunnen worden uitgevoerd. We werken met het principe van ‘non-actie’, waardoor je je bewust wordt dat als je je ontspant, de dingen vaak vanzelf gaan.

Wat leer je in deze introductiecursus? In deze introductiecursus gebruiken we als basis de eerste 10 bewegingen van de ‘Wudang Qigong Shiba Fa’, een serie oefeningen die vanuit China door de familie Fei naar Nederland is gehaald. Dit is een heel mooie serie die goed te volgen is als je nog nooit Qigong hebt gedaan, maar waarin genoeg verdieping te vinden is om jaren achter elkaar te oefenen. We gaan in op een aantal technische principes en kijken ook hoe dit te linken is aan het dagelijkse leven. Je lichaam leren openen en leren aansluiten op wat er op dat moment is, zijn hierbij belangrijke ingrediënten. Maar bovenal kun je ervaren hoe het is om Qigong te doen en kun je in je eigen lijf voelen wat het met je doet.  Les 1: Wat is Qigong, kennismaking met de bewegingen van Wudang Qigong Shiba Fa Les 2: Wat is Qi, technische verdieping van de Wudang Qigong Shiba Fa Les 3: Qigong als leermeester, aansluiting op het dagelijks leven Bij elke les zal een stukje theorie, afgewisseld met wat aanvullende oefeningen, je de achtergronden geven waarmee we gaan oefenen. De serie die we oefenen is een staande serie van 10 langzame bewegingen. Deze kan door iedereen, van welk niveau ook, beoefend worden. 

De cursus wordt gegeven door: Samantha Hosea

Samantha Hosea kreeg haar eerste les in deze Qigongserie in 2018. Ze werd geïnspireerd door de diepte die deze kunst met zich meebracht. Ze merkte hoeveel ze door de bewegingen en achterliggende principes leerde over het leven, en sindsdien heeft dit onderzoek me niet meer losgelaten. De grootste les die ze hieruit tot nu toe geleerd heeft,  is ‘open zijn’ en ‘aansluiten’ en beide zijn een motto in haar leven geworden.  Bewustwording loopt als een rode draad door haar werkzaamheden. Als massage coach krijgt zij mensen op de bank die vastzitten, of zich afgesloten voelen van hun eigen lijf. In de lessen Qigong besteden we hier aandacht aan: door je bewust te worden wat je in je lijf voelt, kun je leren wat het lichaam je te zeggen heeft, en het zó bewegen dat het weer kan stromen.  Vorig jaar rondde zij de Basis Vakopleiding Chinese Geneeskunde af, en deze kennis combineert zij graag in mijn praktijk en in haar lessen. 

 

 

 

 

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op “Koop Tickets” om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.

Qigong sep 2023

99,00

16 beschikbaar

 

 

Wie komt er?

14 mensen zijn aanwezig Introductiecursus Qigong, 3 weken

Share This Story, Choose Your Platform!

Share This Story, Choose Your Platform!