Bij Merlijn bieden we regelmatig workshops aan of organiseren we interessante lezingen. Hieronder zie je welke activiteiten we komende tijd aanbieden.

Laden Workshops

2-weekse cursus | vrijdag 21 en 28 oktober van 19:00 – 21:30

Altijd al willen weten waar Yoga vandaan komt? Of hoe die ene houding nou precies in elkaar zit? Wat is eigenlijk het voordeel van op je hoofd staan? Wat voor impact kan meditatie of een adem oefening hebben op jouw dagelijks leven?

In deze workshop ga ik je precies uitleggen hoe een downward dog in elkaar zit en hoe je deze zonder blessures kan uitvoeren. Je leert alle technieken rond basishoudingen, zodat je dit kunt toepassen op alle houdingen in de les. Daarnaast vertel ik over de achtergrond van Yoga, de yogafilosofie en hoe de oude yogi’s 4000 jaar geleden al wisten dat yoga goed voor je was. Ik leer je de basisbeginselen van mediteren en hoe je lekker komt te zitten in een meditatiezit. Ik vertel je over de functie van de adem en leer je hoe je de adem goed kunt gebruiken in houdingen. En natuurlijk komen er aantal klassieke ademtechnieken voorbij.

Ben je nieuw in de yoga of wil je je kennis verdiepen? Wil je in de diepte leren hoe je een houding technisch correct kan uitvoeren? Wil je mee teruggenomen worden in de basis van adem en meditatie? Wil je weten welke les bij jou past? Dan is deze workshop voor jou.

De cursus is toegankelijk voor iedereen, elk niveau en leeftijd. De technieken rond de houdingen kan iedereen op zijn eigen niveau meedoen. Bijvoorbeeld met behulp van blokken, kussens of een stoel.

Data en tijden (2-weekse cursus)

  • week 1 (21 oktober 2022 | 19:00 – 21:30)
  • week 2 (28 oktober 2022 | 19:00 -21:30)

Programma:

  • week 1: Introductie yoga, yogafilosofie, basishoudingen, anatomie
  • week 2: Houdingen, ademhaling, meditatie, persoonlijk lesadvies

De workshop wordt verzorgd door:

Romina Schut

Tijdens vele reizen door Azië is Romina gegrepen door Yoga, houding en beweging. Ze ontmoet op haar reizen bijzondere docenten die haar inspireren. De kennis en kunde van docenten over de hele wereld neemt ze mee in haar lessen. Romina is een technische docent, met veel aandacht voor anatomie. Ze leert je de yogahoudingen uit te voeren met beleid en binnen de grenzen van jouw lijf. Zodat je op een gezonde en menselijke manier kan bewegen.

Share This Story, Choose Your Platform!