Bij Merlijn bieden we regelmatig workshops aan of organiseren we interessante lezingen. Hieronder zie je welke activiteiten we komende tijd aanbieden.

Laden Workshops

 

 

“Joy comes from appreciating every moment.”

 • Een stabiele basis van rust en vertrouwen vinden
 • Om leren gaan met veel gedachten en lastige emoties
 • Genieten van de mooie momenten in het leven

Misschien zit je gewoon even niet lekker in je vel…. Of zoek je rust in je hoofd…. Of misschien heb je het even wat zwaarder op dit moment en worstel je met veel stress, een burn-out, depressie, angst of pijnklachten. Mindfulness biedt je een andere manier om hiermee om te gaan. Het helpt je contact te maken met een stabiele basis van rust en vertrouwen. Door los te laten komt er vaak als vanzelf een stukje ruimte en ontspanning. Het geeft je meer vrijheid om keuzes te maken die goed zijn voor jezelf en om te genieten van het leven. We gaan acht weken intensief aan de slag met de MBCT training die ontwikkeld is aan de Universiteit van Oxford (MBCT = Mindfulness Based Cognitive Therapy). Deze training combineert eeuwenoude tradities met de moderne wetenschap van de cognitieve psychologie. Van dit programma is wetenschappelijk aangetoond dat het de kwaliteit van leven verbetert bij onder andere stress, depressie en pijnklachten. Er wordt gewerkt in een kleine groep van maximaal 12 personen. Je krijgt oefeningen en tips mee om thuis aan de slag te gaan, ondersteund door een uitgebreide reader en audio opnames. Je kunt hier meer lezen en je inschrijven voor de training.

 

Wanneer?

Donderdag van 19:45 – 21:45

 • 12, 19 en 26 januari 2023
 • 2, 9, 16 en 23 februari 2023
 • 2 maart 2023
 • Stiltedag: 12 februari 2023
 • Datum terugkomsessie: volgt

Kosten: € 425,- (wanneer je je meer dan drie weken van tevoren aanmeldt is de bijdrage € 375,-). Bij herhaling € 295,-.

 

Aanmelden

Aanmelden via deze link: www.silenz.nl Je wordt doorgestuurd naar de website van de docent. Daar kun je verder lezen over de training en jezelf inschrijven.

De workshop vindt plaats op Merlijn Body & Mind Center.
 
Indien er verscherpte coronamaatregelen plaatsvinden, vindt de workshop online plaats. Jullie ontvangen een paar dagen voor de start een link waarmee je de workshop kunt volgen.
 
Om een online workshop het beste mogelijk te maken is het het handigst om die avond te zorgen voor:
 
 1. een ruimte waar je op jezelf kunt zijn gedurende de tijd van de training.
 2. een matje, kussentje of stoel en eventueel een dekentje klaar te leggen.
 3. wat water of thee voor jezelf.
 4. zoveel mogelijk afleidende factoren zoals je telefoon uit of op stil te zetten.
 
En verder:
 • Zorg dat je op tijd aanwezig kunt zijn en alvast kunt kijken of je in de online omgeving kunt komen.
 • Jullie kunnen de docent horen en zien, maar elkaar in eerste instantie niet (anders wordt het heel onrustig voor iedereen).
 • Je kunt communiceren met de docent.

De workshop wordt verzorgd door:

Marc van Heyningen

Marc heeft zelf ervaren hoe het is om te worstelen met veel piekeren en zorgen, angst, depressie, burn-out en lichamelijke klachten. Mindfulness hielp hem hieruit. Hij vond een bron van rust en kwam weer in zijn kracht te staan, met beide benen op de grond. Vanuit deze ervaring begeleidt hij jou graag naar een leven van innerlijke stilte, vreugde, kracht en vertrouwen. Hij is opgeleid als mindfulnesstrainer, coach, wetenschapper en docent. www.silenz.nl (06-13300268 | marc@silenz.nl)

 

 

 

 

 

 

Share This Story, Choose Your Platform!

Share This Story, Choose Your Platform!