Bij Merlijn bieden we regelmatig workshops aan of organiseren we interessante lezingen. Hieronder zie je welke activiteiten we komende tijd aanbieden.

Laden Workshops
Dit evenement is voorbij.

 

 

Treat voor jezelf met Tibetaanse Yoga met de 5 elementen

Bouwstenen van alles: de natuur, ons lichaam, de mind: de basis van ons leven, onze gezondheid, ons welzijn. Het klinkt zo groots. En het is ook waar: of de elementen wel of niet in balans zijn, bepaalt de kwaliteit van al jouw ervaringen.

De één heeft bijvoorbeeld meer gronding nodig, de ander wil meer inspiratie voelen en het innerlijk vuur aanwakkeren. Of juist minder snel een kort lontje hebben. Of misschien merk je dat je stevige grip op alles wilt hebben en dat je alles wilt controleren en daardoor spanning ervaart. Hoe zou het zijn om weer een meer relaxed gevoel van flow te ervaren?  Of misschien wil je gewoon meer ruimte voelen, dat iets extra’s niet zo snel als teveel voelt. Hoe voelt het om echt toe te geven aan ontspanning. Goed nieuws: je kunt zelf heel goed zorgdragen om de elementen in jezelf in balans te brengen. We kunnen oefeningen doen die al in 12 minuten effect hebben. En het mooie is wat ook de uitgangssituatie was, na de oefeningen zijn de elementen weer meer in balans ten opzichte van elkaar. Wat ook helpt is meer bewustzijn, meer wijsheid over de elementen. Als een element dominant is ten opzichte van de andere elementen, wat ervaar je dan en wat ervaar je bij een tekort? Wat kun je nog meer doen (of niet meer doen)? We doen een meditatie waarbij je voelt in jezelf welk element jij meer aandacht nodig heeft. Je krijgt inzicht in hoe het werkt in jou. Welk element heeft bijvoorbeeld iets extra’s nodig. Hoe uit zich dat fysiek en ook qua emoties? Wat kun je naast de bewegingen nog meer doen? Deze inzichten helpen je intuïtie nog meer toe te passen in je dagelijks leven. Je weet wat je kunt doen als je minder goed in je vel zit. Je weet hoe je zorgdraagt.

Benefits, wat kun je zoal merken:

 • helemaal ontspannen en opgeladen (dus een ideale combi van relaxed en energiek)
 • soepele en sterke wervelkolom
 • we helpen de hormoonproductie als de meest pure stoffen goed aangemaakt worden kun je ook bij je geluksgevoel
 • afvalstoffen en mentale patronen die je niet meer dienen kun je makkelijker loslaten.
 • beter slapen
 • spijsvertering en circulatie verbeteren
 • scherpere zintuigen
 • minder onnodige gedachten/emoties
 • je mind kalm, helder, makkelijker te focussen.
 • meer verbinding, liefde, vreugde, ontspanning en enthousiasme.

Allemaal kwaliteiten van de elementen als ze in balans zijn. Deze Treat is inclusief:

 • Lu Jong 5 elementen bewegingen (per element oefening leer je de fysieke, energetische en mentale benefits)
 • praktische inzichten over de 5 elementen in je eigen leven
 • een diepe ontspanning met de 5 relax houdingen voor de 5 elementen Ontspanning is de basis van heling, heel zijn. Je leert heerlijk loungen op z’n Tibetaans, we hebben namelijk voor elk element een ontspanningshouding (dus een soort Savasana x5)
 • 5 elementen massage (kan ook als zelfmassage als je dat liever doet)
 • mindfulness meditatie gebaseerd op de 5 elementen

Inclusief: pauze met koffie / thee, iets lekkers & je krijgt een hand-out mee voor thuis (je kunt een mooie practice namelijk je al in 12-15 minuten in je dag integreren + een overzicht van benefits per oefening).

Ingrediënten: kracht van de natuur, transformatie, zelfzorg, diepe wijsheid, toegankelijk en praktisch: een middag treat voor jou om helemaal op te laden!

Het treat wordt verzorgd door:

Mariëtte de Kroon

Mariette geeft les sinds 2006. Ze is onder andere opgeleid in do-in, in Tibetaanse yoga & Mindfulness. Sinds 2009 geeft ze de Lu Jong Tibetaanse Yoga docentenopleiding. Daarnaast: yoga(zeil)retreats met Tibetaanse Yoga en Do-In, workshops en ademkracht cursussen. Mariette geeft open, inlevend en intuïtief les. Down-to earth & diepgaande teachings gaan hand in hand. “Het mooiste is als mensen terug thuis komen bij zichzelf”. Mariette leert je te voelen en begeleidt je in de oefeningen. Er is alle ruimte om zelf te ontdekken. Ze hoort vaak “jij lacht altijd”, dus dat kun je in haar lessen ook verwachten, spontaniteit en dat niet alle serieus is.

 

 

 

 

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op “Koop Tickets” om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.

Tickets zijn niet meer beschikbaar

 

 

Wie komt er?

8 mensen zijn aanwezig Treat voor jezelf met Tibetaanse Yoga met de 5 elementen

Share This Story, Choose Your Platform!

Share This Story, Choose Your Platform!