Workshop Kundalini

//Workshop Kundalini

Bij Merlijn bieden we regelmatig workshops aan of organiseren we interessante lezingen. Hieronder zie je welke activiteiten we komende tijd aanbieden.

Laden Workshops
Dit event is voorbij.

Kundalini Yoga | Adem, meditatie, houdingen & mantra’s

Kundalini yoga zoals onderwezen door Yogi Bhajan is een krachtige en uitdagende vorm van yoga. In de volksmond wordt dit ook wel de yoga van het bewustzijn genoemd.

In 1968 ging Yogi Bhajan, master in Kundalini Yoga, vanuit  India naar Amerika om Kundalini  Yoga te onderwijzen en te verspreiden. Tot die tijd waren de teachings alleen bereikbaar voor ingewijden, maar Yogi Bhajan vond dat iedereen deze vorm zou moeten kunnen beoefenen.

De krachtige technologie  achter deze vorm van yoga vond hij bij uitstek geschikt om de  nieuwe uitdagingen van deze snel  veranderende en veeleisende maatschappij te ondersteunen.

Hij gebruikte veel verschillende sets van yogahoudingen die heel gericht waren gemaakt om specifiek op verschillende gebieden te kunnen werken. Dit maakte deze vorm van yoga geschikt om aan persoonlijke uitdagingen of klachten te kunnen werken.

In deze workshop maak je kennis met fysieke oefeningen, ademhalingstechnieken, meditatie en een mantra. Kundalini Yoga beïnvloed je immuunsysteem en zenuwstelsel. Het zorgt voor meer focus. Kundalini yoga is ook bedoeld om beter om te gaan met dagelijkse beslommeringen. De oefeningen hebben in korte tijd al effect en zijn voor iedereen toegankelijk.

Kundalini yoga geeft na iedere oefening een direct voelbaar  resultaat. We starten met ademwerk om het lichaam te reinigen. We doen een aantal fysieke oefeningen en een afsluitende meditatie.

De workshop wordt verzorgd door:

Raymond Vijverberg

Sinds 2010 beoefen ik deze mooie vorm van yoga, en ik geef hierin les sinds 2012 het jaar waarin ik hiervoor ook mijn diploma behaalde. Het heeft mij veel goeds gebracht en ik kijk er steeds naar uit om mensen dit door te kunnen geven. Voel jezelf welkom en open je voor een nieuwe ervaring.