Workshop Yoga en de Bekkenbodem

//Workshop Yoga en de Bekkenbodem

Bij Merlijn bieden we regelmatig workshops aan of organiseren we interessante lezingen. Hieronder zie je welke activiteiten we komende tijd aanbieden.

Laden Workshops

Een goede spierspanning van de bekkenbodem is belangrijk. De bekkenbodem bestaat uitsluitend uit spieren. Yoga voor de bekkenbodem richt zich op het versterken en ontspannen van verzwakte (kring)spieren, diafragma’s en spierketens. De hele buikinhoud rust op de bekkenbodemspieren. Veel bekkenbodemklachten kun je voorkomen of verlichten. Een goede werking van de bekkenbodem is een grote ondersteuning in yogahoudingen en ademoefeningen. Het is een stevige basis waardoor je je fysiek en mentaal krachtiger en stabieler voelt.

De workshop is niet alleen geschikt voor als je net bent bevallen, incontinentieproblemen hebt, verzakkingen of preventief aan de bekkenbodem wilt werken, maar ook geschikt voor deelnemers die het bewustwording en doorwerking van de bekkenbodem willen ervaren. Kortom, wil je meer uit de yogahoudingen halen, begin met de beheersing van de kringspieren en bekkenbodem! Deelnemers ontvangen een uitgebreide hand-out.

Voor wie?

Niet alleen geschikt voor mensen met klachten en interesse in de bekkenbodem, maar ook mensen die geïnteresseerd zijn in de link naar alle yogahoudingen en de ademhaling. De workshop is toegankelijk voor iedereen, voor elk niveau en leeftijd. Ook voor niet-leden toegankelijk.

De workshop wordt verzorgd door:

Daniëlle Verstraate

Haar eigen ervaring is dat de bekkenbodem tijdens veel yogalessen doorgaans onbelicht blijft. Er rust wellicht nog een taboe op, het gebruik van de bekkenbodem is onbekend of alleen het energetische aspect wordt naar voren gehaald. Ze wil juist haar anatomische kennis in relatie tot yoga verder uitdragen.