Workshop Yoga en Hardlopen

//Workshop Yoga en Hardlopen

Bij Merlijn bieden we regelmatig workshops aan of organiseren we interessante lezingen. Hieronder zie je welke activiteiten we komende tijd aanbieden.

Laden Workshops
Dit event is voorbij.
  • Wil je je hardloopprestaties verbeteren?
  • Wil je op een veilige manier met hardlopen beginnen?

In deze workshop maak je kennis met de voordelen van yoga specifiek voor hardlopers en andere atleten. Yoga4running leert je heel bewust en rustig te luisteren naar je lichaam waarbij je de onbalans en kleine ongemakken eerder herkent en blessures kunt voorkomen.

Door Yoga oefeningen creëer je kracht en souplesse in je spieren en gewrichten, precies daar waar het voor hardlopers (andere atleten) het meest van belang is. Zo werken we aan ‘core’ stabiliteit en kracht in armen en benen. Ook besteden we aandacht aan het soepel maken van de spieren die bij hardlopers het meest worden belast zoals heupflexoren, hamstrings, quadriceps en kuiten. Hierdoor houd je je lijf gezond en krachtig. Door de balans terug te brengen in je lichaam zal je efficiënter lopen en voorkom je blessures.

Door yoga verbetert ook het algemene bewust zijn van je lichaam. Hierdoor zal je merken dat je beter om kan gaan met vermoeidheid tijdens het hardlopen. En, door gericht gebruik te maken van je ademhaling, kun je zelfs de verzuring in je spieren vertragen. Dit alles helpt je met plezier, efficiënter en blessure vrij hard te sporten.

Na de workshop heb je meer kennis over welke oefeningen je kunt doen om je sportprestaties en houding te verbeteren. Bewuster zijn van je lichaam en ademhaling. Ben je heerlijk ontspannen na de inspanning.

Voor wie?

  • Hardlopers en andere sporters zoals triatleten, fietsers, voetballers en zwemmers die efficiënter en blessure vrij willen sporten
  • Yogini’s die willen beginnen met hardlopen
  • Mensen die kennis willen maken met yoga
  • Ervaring met hardlopen of yoga is niet nodig

De workshop wordt verzorgd door:

Mathilde Vlotman

Hardlopen en yoga zijn twee grote passies van mij en zij vullen elkaar ook nog eens perfect aan. Ik heb in mijn hardloop carrière tot nu toe meerdere wedstrijden gelopen waaronder meerdere (halve) marathons en verschillende 10 kilometer wedstrijden. Naast hardlopen is het lesgeven een uitlaatklep om even “uit” mijn hoofd te gaan en te landen in mijn lichaam. In mijn yogalessen en trainingen ligt de nadruk functionele kracht- en flexibiliteitsoefeningen en op het terugbrengen van de balans in het lichaam. Ik bied yogaseries aan die er toe bijdragen dat je blessurevrij, efficiënter en meer ontspannen kan hardlopen.