Bij Merlijn bieden we regelmatig workshops aan of organiseren we interessante lezingen. Hieronder zie je welke activiteiten we komende tijd aanbieden.

Laden Workshops

Een heerlijke ontspannende sessie aan het eind van de werkweek om ruimte te maken om lekker relaxed het weekend in te gaan.

We beginnen met een yin les en eindigen met yoga nidra. Deze workshop is gericht op ontspanning en voor iedereen toegankelijk, ook als je geen enkele ervaring hebt met yin yoga of yoga nidra.

Yin yoga is een hele rustige manier van bewegen en gericht op loslaten, zowel fysiek als mentaal. Het is de bedoeling dat je ontspant en je overgeeft aan de houdingen.  Yin yoga stimuleert de dieper gelegen bindweefsels en gewrichten, meridianen en organen. De houdingen worden langere tijd, enkele minuten, vastgehouden. Zo heb je alle tijd om je grenzen te verkennen en jezelf open te stellen.

Yoga nidra betekent slaap van de yogi’s. Een diepe slaap waarbij je volledig bij bewustzijn blijft, waar alles leeg is, voorbij lichaam, adem, gedachten, emoties en beelden. Voorbij alle bewegingen in de mind, om te rusten in de stilte. Je hoeft bij yoga nidra helemaal niets te doen, alleen maar lekker en volledig ontspannen te liggen en te luisteren. Heel fijn en ontspannend om te ondergaan.

Benodigdheden (zelf meenemen): mat, kleding in laagjes (je ligt veel op de mat), kussentje, dekentjes, iets over de ogen (bijvoorbeeld oogkussentjes of klein handdoekje) en sokken.

De volgende Yin en Nidra workshops vinden plaats op:
-Vrijdag 8 januari 2021 19.00 – 21.00
-Vrijdag 5 februari 2021 19.00 – 21.00
-Vrijdag 5 maart 2021 19.00 – 21.00
-Vrijdag 2 april 2021 19.00 – 21.00
-Vrijdag 7 mei 2021 19.00 – 21.00
-Vrijdag 4 juni 2021 19.00 – 21.00

(Data ovv wijzingen)

De workshop wordt verzorgd door:

Natascha Huige

Het gaat er niet om hoe diep of hoe ver je in een houding komt, maar wat je voelt en tegenkomt onderweg. Zowel in mijn dynamische en energieke ashtanga lessen als in de meer passieve en ontspannen yin lessen wil ik je graag laten ervaren dat je verbinding kunt maken met jezelf, dat je innerlijke rust kunt ervaren en dat je kunt accepteren dat daar waar je bent helemaal prima is.