Bij Merlijn bieden we regelmatig workshops aan of organiseren we interessante lezingen. Hieronder zie je welke activiteiten we komende tijd aanbieden.

Laden Workshops

10-weekse cursus Zwangerschapsyoga

Tijdens de zwangerschap ondergaat het vrouwelijk lichaam allerlei veranderingen. Fysiek, mentaal en hormonaal maakt je lichaam zich klaar om het kindje te laten groeien. Met de cursus zwangerschapsyoga bereid je je op een bewuste en ontspannen manier voor op de bevalling én blijf je in beweging.

Zwangerschapsyoga bij Merlijn is zeker geen pufcursus te noemen. Je doet veel kennis op over de veranderingen die gedurende de zwangerschap plaats vinden in het lichaam. Deze veranderingen gaan gepaard met (zwangerschaps)kwalen zoals de beruchte kuitkrampen, carapale tunnelsyndroom, zwangerschapsincontinentie, rug- en bekkenpijn, slecht slapen, etc. Met behulp van oefeningen leer je hoe je deze klachten kunt beperken of soms zelfs voorkomen.

Wat leer je in de cursus?

In de cursus leer je de veranderingen in je lichaam accepteren door middel van aandachtsoefeningen. Zo maak je je zwangerschap bewust mee en kun je de bevalling positief ingaan met de ademhalingstechnieken die tijdens de cursus aangereikt worden. Ook kom je meer te weten over de hormoonhuishouding en de invloed van voeding op jouw zwangerschap. Acupressuur- en massage technieken  worden gebruikt om de ongemakken tijdens de zwangerschap en bevalling te verlichten of klachten tijdens of na de zwangerschap te verminderen. Daarnaast is er veel tijd in de les voor de yogahoudingen en bewegingen, maar dan met aanpassingen, passend bij het veranderende lijf. Zo kun je je volledige zwangerschap in beweging blijven.

Je bevindt je tijdens deze cursus in een groep dames die allemaal ongeveer even ver zijn in de zwangerschap. En bouw je in 10 weken tijd een band op met elkaar, zo kun je elkaars ervaring delen en leren van elkaar. Door vragen te stellen aan elkaar en aan de docent, ben je volledig voorbereid op de bevalling.

Voor wie?

Voor dames die op dinsdag 5 januari 2021 (eerste cursusdag) 20 – 29 weken zwanger zijn. Je hoeft geen ervaring te hebben met yoga.

Kosten

€185,- inclusief partnerdag en terugkomdag. Inclusief een kopje thee om even na te kletsen na de les.

Het globale programma

Data (10 – weekse cursus). Iedere dinsdag van 20:15 – 21:15

 • 5/12/19/26 januari 2021
 • 2/9/16/23 februari 2021
 • 2/9 maart 2021
 • Partnerdag: 9 maart 2021 (optioneel, de partner hoeft niet mee)
 • Terugkomdag: 6 weken na laatste bevalling (datum volgt)
Programma van de hele cursus
(het programma is onder voorbehoud van kleine wijzigingen)
Week 1: Introductie en kennismaking met zwangerschapsyoga
Week 2: Yoga voor hele lichaam/aandachtsoefening/bewustwordingsoefening/massage technieken
Week 3: Yoga gericht op zwangerschapsklachten/Buikademhaling/aandachtsoefening
Week 4: Yoga gericht op zwangerschapsklachten/Flankademhaling/aandachtsoefening
Week 5: Yoga gericht op bekkenbodemspieren/ opvangen of wegzuchten van (pers)weeën (technieken en houdingen)/acupressuur
Week 6: Yoga/ Ademhalingsoefening/informatie van bekkenfysiotherapeut (gastdocent) over bekkenklachten en incontinentieperstechnieken
Week 7: Yoga/ Ademhalingsoefening/ perstechnieken/ontspanningsoefening
Week 8: Yoga/ademhalingsoefeningen/houdingen om in te bevallen//acupressuur/massagetechnieken
Week 9: Partnerles: De rol van de partner wordt breedvoerig belicht in deze les
Week 10: Laatste bijeenkomst voor de bevalling/herhaling rode draad hele cursus /voorlichting bevalling/inzoomen op vragen
Baby ochtend: 6 weken na de laatste bevalling komen alle leerlingen met hun baby langs om de cursus officieel af te sluiten, en ontvangen alle babies een kraam cadeau

De cursus wordt verzorgd door:

Kavita Anroedh

Toen ik 17 was kwam ik voor het eerst in aanraking met Yoga. Al gauw wist ik dat ik ooit ook yogalessen wilde verzorgen. Die droom werd werkelijkheid toen ik tijdens mijn eerste zwangerschap zelf een zwangerschapsyoga cursus volgde. Ik wist meteen dat dit het is wat ik wilde gaan doen. Ik vond mijn zwangerschap en bevalling zo een bijzondere ervaring dat ik graag andere vrouwen wil helpen om van hun zwangerschap en bevalling ook een bijzondere ervaring te maken.

Opleiding:

 • Opleiding tot zwangerschapsyoga docent
 • 10 jaar ervaring met Hatha yoga en Iyengar yoga en Pilates

Anders dan yoga:

 • Ik heb Business Studies (master) gestudeerd aan de Uva
 • Naast lessen help ik zwangere vrouwen en moeders ook met voorlichting en adviezen
 • Ik heb 2 kinderen, een dochter en een zoon
 • Ik houd van een gezonde levensstijl met goede voeding en voldoende beweging
 • Naast yoga beoefen ik regelmatig bodypump en pilates
 • Ik houd ervan om tijd door te brengen met mijn familie.