Hatha Yoga2018-08-13T14:13:13+01:00

Hatha Yoga

Hatha Yoga

Hatha Yoga is zo’n 5000 jaar geleden in India ontstaan, maar wordt pas sinds de jaren 60 van de vorige eeuw ook in het Westen beoefend. Het doel van Hatha Yoga is het vitaliseren en reinigen van het lichaam, en het tot rust brengen van de geest. De les is opgebouwd uit drie aspecten: lichaamshoudingen (asana’s), adembeheersing pranayama) en bewustwording/meditatie.

Hatha Yoga is gericht op het vrijmaken en doorstromen van energie, Je voelt je energiek en veerkrachtig na een les. Regelmatige beoefening van yoga vergroot je kracht, lenigheid, concentratievermogen en je vermogen om te ontspannen; het verbetert je houding, en verhoogt je gezondheid en je plezier in het leven.

Voor wie?

De Hatha Yoga lessen kunnen door iedereen gevolgd worden. Doordat er verschillende opties in houdingen worden aangegeven door de docent, is de les toegankelijk voor zowel beginners als gevorderden.

Wat mee te nemen?

De les is op blote voeten. Je kunt je eigen sticky mat meenemen of er een bij ons lenen. Kom je vaker naar Hatha Yoga, dan is het aan te raden een eigen mat te kopen; verkrijgbaar in onze winkel (€30,-). Neem eventueel sokken en een trui mee om aan het eind van de les, tijdens de ontspanning, aan te doen.

Wanneer?