Lessen om tot rust te komen, of juist als energie bron

Wij verzorgen verschillende body & mind lessen, waaronder diverse Yoga stijlen, Pilates, Body Balance en Tai Chi.

Lessen om tot rust te komen, of juist als energie bron. Wij bieden lessen aan die je raken en laten inzien dat alle kracht uit jezelf komt. Wij maken je wegwijs in houding, beweging en ademhaling.

Merlijn is 7 dagen per week geopend. In het lesrooster vind je wanneer elke les wordt gegeven.

Je kunt altijd vrijblijvend een proefles bij ons volgen. Met onze abonnementen en leskaarten kun je alle soorten lessen volgen.

Poweryoga, de westerse variant van het eeuwenoude Ashtanga Vinyasa Yoga, is een van de meest dynamische vormen van Yoga. Vooral mensen die zich het best kunnen ontspannen door inspanning, voelen zich aangetrokken tot deze intensieve Yoga-stijl.

Lees meer >

Swasti Yoga staat voor yoga gericht op gezondheid. (Swasti is Hindi en betekent gezondheid). Swasti Yoga bestaat uit een serie houdingen waarin met name de heupen en het bekkengebied centraal staan.

Lees meer >

Het doel van Hatha Yoga is het vitaliseren en reinigen van het lichaam, en het tot rust brengen van de geest. De les is opgebouwd uit drie aspecten: lichaamshoudingen (asana’s), adembeheersing (pranayama) en bewustwording/meditatie.

Lees meer

Yin Yoga is een rustige, meditatieve, intense vorm van yoga. Het doel is het stimuleren van bindweefsel, zoals banden en kraakbeen. Daarnaast stimuleert Yin Yoga de meridianen en organen. De houdingen worden minimaal 3 minuten aangehouden waardoor je tevens oefent aandachtig te zijn en je open te stellen voor wat zich van binnen voordoet.

Lees meer >

Meditatie is onontbeerlijk verbonden met yogabeoefening. Steeds meer wetenschappers ontdekken positieve effecten van meditatie.
Tijdens deze les zitten we niet het hele uur stil. De meditaties duren ongeveer 15-20 minuten afgewisseld met oefeningen voor het bewustzijn.

Lees meer >

Gentle Yoga is een rustige vorm van yoga die je meer energie geeft en het lijf soepel houdt. Je leert bewegen binnen je eigen grenzen. De oefeningen zijn rustig, niet te lang en niet te zwaar. Op een lager pitje en met aandacht voor houding en beweging. Speciaal gericht op een ouder wordende lijf of wanneer je yoga graag op een zachte manier beoefend.

Lees meer >

Yin Yang yoga combineert dynamische houdingen en bewegingen (Yang) met zachte en statische houdingen (Yin). Afwisselend volgen Yin en Yang elkaar op. Na een serie van inspanning, volgt een houding van ontspanning.

Lees meer >

Een oude Tibetaanse vorm van yoga die evenwicht brengt in lichaam en geest.  Het is een unieke set van vloeiende bewegingen die worden gecombineerd met een bewuste ademhaling. Lees meer >

Body Balance is een gevarieerde body & mind-les uit het programma van het bekende Les Mills uit Nieuw Zeeland. Voor deze les wordt gebruik gemaakt van traditionele bewegingsvormen als Yoga, Tai Chi en Pilates, maar ook van oefeningen uit ‘moderne’ fitness-lesvormen.

Lees meer >

Met Qigong oefenen we om de meridianen of energiebanen te openen zodat de levensenergie (Qi) vrij door het lichaam kan stromen. Als Qi en Bloed vrij kunnen stromen door het lichaam, dan is het lichaam gezond.

Lees meer >

Meridiaan Yoga staat ook wel bekend als Do-In of Taoïstisch yoga. Do-In is een zeer oude bewegingskunst. Deze oefenvorm heeft zijn oorsprong in de traditionele Oosterse geneeskunde die er vooral op gericht is om ziekten te voorkomen door het lichaam te ontgiften.

Lees meer >

De Pilates oefeningen zijn zacht van aard, maar hebben een zeer diepgaande werking. Alle bewegingen beginnen vanuit het bekkengebied, door Joseph Pilates het krachtcentrum genoemd. De oefeningen worden langzaam en zeer bewust uitgevoerd; de ademhaling staat hierbij centraal.

Lees meer >

Een Yoga Dance-les begint met 20-30 minuten bewegen op muziek. De bewegingen zijn eenvoudig en met veel herhalingen, zodat je er niet over hoeft na te denken. Door de stimulerende en opzwepende muziek kun je je hoofd makkelijk leegmaken en je krijgt er energie van.

Lees meer >

Spel en plezier staan voorop. Kinderyoga versterkt en versoepelt lichaam en geest. Kinderen leren om zich makkelijker te ontspannen en concentreren, waardoor de leerprestaties van de kinderen vergroot wordt. Kinderen worden bewuster van zichzelf en van elkaar. Dit alles met een goede dosis creativiteit.

Lees meer >

In de 10-weekse cursus Zwangerschapsyoga leer je meer over jouw veranderende lijf, het kindje, de bevalling én blijf je bewegen. Fysiek, mentaal en hormonaal maakt je lichaam zich klaar om het kindje te laten groeien. Tijdens de cursus zwangerschapsyoga bereid je je op een bewuste en ontspannen manier voor op de bevalling.

Waneer start er weer een zwangerschapsyoga cursus?: https://www.merlijn.eu/workshops/

Een yogavorm specifiek gericht op de hormonen. Bij ongemakken rond menstruatie, overgang en menopauze. In deze les worden dynamische houdingen, ademhalingsoefeningen, het gebruik van de Bhanda’s en gerichte ontspanning gecombineerd.

Lees meer >

De psoas wordt ook wel de spier van de ziel genoemd. Onder angst of stress verkrampt de spier en krijg je onderrugklachten. Deze spier wil graag ontspannen. Dat doen we in deze les.

Lees Meer