Meridiaan Yoga

Meridiaan Yoga

Meridiaan Yoga staat ook wel bekend als Do-In of Taoïstisch yoga.

Do-In is een zeer oude bewegingskunst. Deze oefenvorm heeft zijn oorsprong in de traditionele Oosterse geneeskunde die er vooral op gericht is om ziekten te voorkomen door het lichaam te ontgiften.

Ki is levensenergie die door de energiebanen, ook wel meridianen genoemd, stroomt. Deze meridianen zijn gekoppeld aan de organen. Door te strekken in staande, zittende en liggende houdingen zullen meridianen, ademhaling en geest tot een wezenlijk geheel worden gebracht. Hierdoor zal het lichaam blokkades in de meridianen (energiebanen) opheffen, ki opslaan en bloed en ki  in heel het lichaam sturen. Door harmonie in het lichaam te brengen, bevordert Meridiaan Yoga ook mentale stabiliteit waardoor de organen niet onnodig belast worden. Meridiaan Yoga heeft een prettige bijwerking: het verjongt het lichaam.

Iedereen kan meedoen aan Meridiaan Yoga. Het is een zachte, rustige les met aandacht voor de individuele deelnemers.

Meridiaan Yoga bestaat uit de volgende onderdelen:

  • opwarm oefeningen
  • meridiaanstrekkingen
  • meditatie oefeningen voor o.a. de opbouw van ki
  • harmonisering van de ademhaling
  • Do-In Ankyo: massagetechnieken op jezelf  of bij een partner

Voor wie?

De Meridiaan Yogalessen kunnen door iedereen gevolgd worden. Het is een rustige les met aandacht voor de individuele deelnemer.

Wat mee te nemen?

De les kun je volgen op blote voeten of sokken. Je kunt je eigen mat meenemen of er een bij ons lenen. Kom je vaker naar Meridiaan yoga, dan is het aan te raden een eigen mat te kopen, verkrijgbaar in onze winkel (€30,-). Neem eventueel sokken en een trui mee om aan het eind van de les, tijdens de ontspanning, aan te doen.

Wanneer?