Yin Yoga

Yin Yoga

Yin Yoga is een rustige, meditatieve, intense vorm van yoga. Het doel is het stimuleren van het bindweefsel en ruimte creëren in het bindweefsel. Yin Yoga stimuleert de dieper gelegen weefsels, meridianen en organen. De houdingen worden 3 tot 5 minuten aangehouden waardoor je oefent aandachtig te zijn en je open te stellen voor wat zich van binnen voordoet. Zo heb je veel tijd om je lichaam beter te voelen, je grenzen te verkennen en steeds een beetje verder te gaan. Daarnaast leer je zowel fysiek als mentaal loslaten en komen lichaam en geest tot rust. Door het gebruik van kussens, bolsters en dekens kun je het jezelf comfortabel maken en kom je met een slaperig gevoel de les weer uit.

Yin yoga heeft de kwaliteit van stilte door te ‘zijn’ in plaats van te ‘doen’. Een lastige pose of onrustige gedachten beantwoorden we vaak met een ‘doe’ reactie.  Door bijvoorbeeld te bewegen of van binnen te verzetten tegen wat er op dat moment is.  Soms veranderen we door juist niets te doen, er helemaal bij aanwezig te blijven, het te accepteren, het te doorzien en het te doorvoelen.

Voor wie?

De les is geschikt voor alle leeftijden en niveaus. Ervaring met Yoga is niet nodig. Ben je al een tijdje zwanger, dan wordt deze les afgeraden. Het gebied rond het bekken wordt weker en de stretches in de houdingen kunnen teveel rek veroorzaken.

Wat mee te nemen?

De les kun je volgen op blote voeten of met sokken aan. Je kunt je eigen mat meenemen of er een bij ons lenen. Comfortabele kleding zorgt voor een meer intense ontspanning en beleving van de les. Neem sokken en een trui mee om aan het eind van de les, tijdens de ontspanning, aan te doen.

Wanneer?