Yoga Retreat Twente november 2024 – Breathe

Al duizenden jaren geleden kende de oude yogi’s de voordelen van de adem. En dat reikt veel verder dan ons fysieke lichaam. In 2024 zijn de oude wijsheden van de yogi’s gecombineerd met wetenschap. In dit retreat maken we een combinatie tussen wijsheden uit de yoga filosofie, anatomische kennis, spiritualiteit en vele ademoefeningen.
Datum: Vrijdag 15 november tm zondag 17 november 2024
Foto: @waarikblijvanword

Breathe

“Breath is the bridge which connects life to consciousness, which unites your body to your thoughts”

Wist je dat woord voor Adem in het Sanskriet, de oude taal van de yogi’s, helemaal niet gelijk staat aan het naar binnen en buiten halen van lucht? Adem betekent levenskracht. Adem is niet alleen een drijvende kracht achter de fysieke bloedsomloop, de hormonen en ons zenuwstelsel, maar zorgt er ook voor dat onze energiehuishouding en ons energielichaam goed kunnen functioneren. Al duizenden jaren geleden kende de oude yogi’s de voordelen van de adem. En dat reikt veel verder dan ons fysieke lichaam. In 2024 zijn de oude wijsheden van de yogi’s gecombineerd met wetenschap. In dit retreat maken we een combinatie tussen wijsheden uit de yoga filosofie, anatomische kennis, spiritualiteit en vele ademoefeningen.

Onze yogalessen en ademsessies laten je op een dieper niveau voelen wat er gaande is in jezelf. De vegetarische maaltijden geven je een detox. De stiltewandelingen in de prachtige natuur van Twente laten je contact maken met de magie van dit landschap en jouw eigen innerlijke natuur. Allemaal gericht op het omarmen van de kracht van adem.

Je weet dat je de adem nodig hebt om te leven, maar weet je ook hoe je de adem kunt inzetten om je vitaler te voelen? Door je bewust je worden van de manier waarop je ademt, kun je de adem gaan sturen. Je kunt de adem gaan gebruiken om lekkerder te slapen, stevig in je schoenen te staan bij een presentatie, energiek je dag te beginnen of even helemaal te ontspannen. In dit retreat leer je hoe de adem werkt in je lijf. Je leert hoe jouw zenuwstelsel direct wordt beïnvloed door de manier waarop je ademt. De adem kan je hartslag en bloeddruk reguleren en heeft een directe impact op jouw mentale en emotionele welzijn. Je leert een aantal ademtechnieken die je simpel zelf kunt toepassen in het dagelijks leven. Zo kun je de adem gaan inzetten in verschillende situaties op het werk en thuis.

Datum: Vrijdag 15 november (15:00) tot en met zondag 17 november (15:00)

Programma

Vrijdag

15:00
Aankomst & welkomsnack
17:00
Exploring the breath
18:00
Diner & kennismaking
19:30
Yoga Nidra – Unwind your day
20:30
Kampvuur of Haardvuur

Zaterdag

7:30
Wake Up + Fruit in stilte
8:00
Energizing morning yoga, Meditatie & Breathwork
9:30
Journaling + Koffie/thee
10:00
Voedend uitgebreide brunch
11:30
Wandeling & Adem
13:00
Me time + Snack
14:30
Workshop Breath
15:30
Journaling + Snack/koffie/thee
16:00
Yoga
18:00
Heerlijk Diner
19:30
De adem om te ontspannen
20:30
Kampvuur of Haardvuur

Zondag

7:30
Wake Up & Fruit in stilte
8:00
Sunday morning yoga, Meditatie & Breathwork
9:30
Journaling + Koffie/thee
10:00
Voedende uitgebreide brunch
11:00
Me time
12:30
Meditatie + creatief + Snack
15:00
Gezamenlijke afsluiting en vertrek

Accomodatie

Op deze historisch mooie plek staat een typische Twentse boerderij (Jan Jans begin 1900) die recentelijk helemaal getransformeerd is tot een groepsaccommodatie voor maximaal 15 personen. Het is een stoere plek geworden waar je terug kunt naar de essentie. Alle opsmuk is weggelaten, maar het is wel helemaal van deze tijd. Midden in de natuur, maar wel van alle luxe voorzien.

De Oerboerderij beschikt over een fijne huiskamer om even te relaxen, een grote yogaruimte op de authentieke zolder en mooie slaapkamers om je even terug te trekken.

Meer info over de locatie: www.drostes.nl

Vegetarische Maaltijden

Deze editie heeft een geweldige aanvulling in ons programma. We introduceren graag Mieke van de Rode ComCommer, onze nieuwe kok voor het retreat. Zij is een gepassioneerde culinaire kunstenaar die sinds 2015 kookt voor retreats, catering verzorgt, maar ook met haar bijzondere auto op pop-up locaties verschijnt. Haar liefde voor pure ingrediënten, kleuren en vormen komt voort uit de wens om iets authentieks te creëren. Mieke hecht waarde aan de herkomst van haar ingrediënten en streeft ernaar zoveel mogelijk lokale producten te gebruiken. Ze geniet van de uitdaging om biologische groenten om te toveren tot kleurrijke en smaakvolle maaltijden, en haar passie inspireert anderen om nieuwe smaken te ontdekken en bewuster met voedsel om te gaan. Haar voorliefde voor originele smaken, seizoensgroenten en buiten koken beloven een culinair avontuur.

Journaling & Creativiteit

Dit weekend begeleiden wij jullie bij het verkennen van journaling en creatieve uitingen als middelen voor persoonlijke verdieping. Journaling en creativiteit dragen bij aan het onthullen van de diepste lagen en waarheden van jezelf. Het is als het geleidelijk afpellen van mentale lagen – het ontmantelen van het constante gebabbel van gedachten en ego – tot je uiteindelijk in contact komt met je meest authentieke zelf. Er is ook altijd een creatieve workshop. Een creatieve workshop werkt op andere delen van je brein en kan een krachtig instrument zijn om je te begeleiden en inspireren tijdens dit yogaweekend.

Wandelen & Adem

Laat je onderdompelen in de prachtige natuur en open stilzwijgend je zintuigen. Ga met ons mee op een wandeling door een ongerept natuurgebied. Een prachtige plek om de natuur in te ademen. Door middel van de adem kun je de natuurelementen in je lijf opnemen en je laten voeden. Daarnaast kan de frisse buitenlucht helpen in ademoefeningen.

De boerderij bevindt zich te midden van dit natuurlijke landschap, omgeven door bossen, golvende akkers, kronkelende zandpaden, majestueuze oude bomen en historische Saksische boerderijen. In Twente kun je nergens anders zo vrij ronddwalen. Binnen dit natuurgebied heerst een betoverende sfeer die je terugvindt in sprookjes en legendes. Af en toe hangt er een mysterieuze nevel over de velden die bekendstaat als de ‘Witte Wieven’. Deze omgeving biedt een ideale habitat voor reeën en diverse andere dieren.

Kosten

Eenpersoonskamer met douche
€510,-
met eigen douche en wasbak, wc op de gang
Eenpersoonskamer (gedeelde douche)
€480,-
met douche, wasbak en wc op de gang
Tweepersoonskamer (1 groot 2-persoons bed) (prijs pp obv 2 pers)
€480,-
met eigen douche en wasbak, wc op de gang
Tweepersoonskamer (2 losse 1 persoons bedden) (prijs pp)
€480,-
met douche, wasbak en wc op de gang

Prijzen zijn inclusief:

  • 2 overnachtingen
  • Linnen en handdoeken  
  • Maaltijden en drinken (koffie, thee) 
  • BTW en toeristenbelasting
  • Gebruik van Yoga materialen, zoals matjes en kussentjes
Boek nu!

Docenten: Danielle & Romina

Romina Schut heeft haar eerste yogales op Bali gedaan, waarna ze direct gegrepen werd door de houdingen en bewegingen en de invloed op lijf en hoofd. Ze heeft haar yoga lerarenopleiding in India gevolgd. Met haar jaren lange ervaring als yogadocent leert ze je hoe je ruimte in lijf en hoofd kunt krijgen door yoga. Romina heeft zich de afgelopen jaren gespecialiseerd in verschillende vormen van yoga en met name in de anatomie van het lichaam. Ze vergroot je bewustwording van het lijf, de spieren en het bindweefsel, zodat blessures verholpen of voorkomen kunnen worden. Romina is eigenaar van Merlijn Body & Mind center.

Daniëlle Verstraate heeft zich gespecialiseerd in verschillende vormen van yoga en in de werking van yoga op het lichaam en de geest. Ze leert je om het bewustzijn te vergroten door zelfonderzoek naar je eigen krachten vanuit jouw innerlijk. Ze is zelf migrainepatiënt en heeft in het verleden rug- en nek/schouderklachten gehad. Door yoga zijn haar rug- en nek/schouderklachten verdwenen. Haar motivatie in het lesgeven zit in het kunnen bijdragen aan innerlijke ontwikkeling, leren voelen, cirkels doorbreken, het lekker in je vel voelen en het verlichten of verhelpen van lichamelijke klachten.

“Met onze jarenlange ervaring in het geven van yogalesse en het organiseren van retreats, laten we de gasten volledig ontspannen en weten we ze te raken met onze kennis en passie.”

Veelgestelde vragen

Mag mijn mobiel mee?

Voor nood, en voor de reis heen en terug, is dit handig. Wij zullen ook onze mobiele nummers overhandigen voor de thuisblijvers, zodat deelnemers gedurende het weekend zo min mogelijk op de mobiel kijken. Het verzoek is de mobiel op je eigen kamer in stilstand te laten en ook gedurende rustperiodes op de kamer de mobiel met rust te laten.

Kan ik onderdelen overslaan in het programma?

In overleg is dit mogelijk.

Ik gebruik bepaalde medicatie (in combinatie met voeding) en/of ik heb een orgaanziekte. kan ik meedoen?

Graag zouden we eerst willen weten wat dit precies inhoudt, voordat we advies kunnen geven of deelname mogelijk is.

Ik heb een allergie, kan ik meedoen?

Stuur van tevoren een mail met jouw allergie en producten die je niet mag eten, dan kunnen we hier rekening mee houden in het weekend.

Is er voldoende privacy?

De kamers zijn als 1-persoons te boeken. Je hoeft jouw kamer dus niet te delen en beschikt over een eigen douche en wastafel. Daarnaast is er vrije tijd je terug te trekken, eigen bezigheden in te plannen of juist gezelschap op te zoeken.

Ik heb geen auto, maar wil toch graag mee. Kan dit?

De locatie is eventueel met openbaar vervoer te bereiken. Voorafgaand zetten we een mailing uit met de vraag of contactgegevens aan de andere deelnemers doorgegeven mogen worden. De deelnemers kunnen onderling afstemmen samen te rijden en benzinekosten delen.

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Eenpersoonskamer - met eigen douche en wasbak, wc op de gang
510,00
1 beschikbaar
Tweepersoonskamer (1x 2persoonsbed) - met eigen douche en wasbak, wc op de gang (prijs pp)
480,00
8 beschikbaar
Tweepersoonskamer (2 losse bedden) - met douche, wasbak en wc op de gang (prijs pp)
480,00
4 beschikbaar
Eeenpersoonskamer, douche en wc op de gang
480,00
0 beschikbaar
Uitverkocht

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Eenpersoonskamer - met eigen douche en wasbak, wc op de gang
510,00
1 beschikbaar
Tweepersoonskamer (1x 2persoonsbed) - met eigen douche en wasbak, wc op de gang (prijs pp)
480,00
8 beschikbaar
Tweepersoonskamer (2 losse bedden) - met douche, wasbak en wc op de gang (prijs pp)
480,00
4 beschikbaar
Eeenpersoonskamer, douche en wc op de gang
480,00
0 beschikbaar
Uitverkocht