Shiatsu

Shiatsu is een vorm van manuele therapie, waarbij storingen in het lichaam verholpen kunnen worden en de energie vrij kan stromen. Gebaseerd op het principe dat storingen in het lichaam zich openbaren in een netwerk van energetische kanalen, meridianen genoemd, waar de levensenergie doorheen stroomt. 

De Shiatsu massage bestaat uit het geven van druk (met behulp van de duimen, vingers en handpalmen), rotaties en manipulaties.

Het woord Shiatsu betekent letterlijk ‘druk met de vingers’.

Met behulp van shiatsu kun je het slecht functioneren van de inwendige organen corrigeren, de gezondheid verbeteren en een groot aantal ziekten behandelen.

Een Shiatsu behandeling werkt bij klachten als hoofdpijn, rugpijn, slapeloosheid, spierpijn, zenuwpijn, spanningen en geestelijke ongemakken. Het mooie is dat je het effect van de behandeling al snel kunt merken. Bijvoorbeeld doordat de spijsvertering verbetert of omdat slaap- en concentratieproblemen verdwijnen.

Bij Shiatsu wordt het lichaam niet ontbloot.

 

Meridiaanyoga docent en Shiatsu therapeut Patrick Haak verzorgt de Shiatsu behandelingen bij Merlijn. 

Patrick Haak is zijn hele leven al sportief actief. Jarenlang heeft hij op hoog niveau gehandbald en ruim twintig jaar houdt hij zich bezig met martial art(s) en ook met Shiatsu en Do-In. De spirituele reis van Patrick is gestart in 1996 met een Reiki training. Hij heeft zich in de loop van de jaren gespecialiseerd in Shiatsu en Do-In (meridiaan yoga). Daarmee viel voor hem alles op zijn plek.

Afspraak maken

Je kunt een afspraak maken voor een Shiatsu behandeling door contact op te nemen met Patrick Haak (info@natuurlijkoverleven.nl of 06-15416726).

Kosten: €90,- 

Duur: 60 minuten. De eerste behandeling is inclusief intake en duurt daarmee 90 minuten.