Over deze workshop

8-weekse Mindfulness Training:
Rust in je Hoofd, Ontspanning in je Lijf

“Vind weer rust in je hoofd en ontspanning in je lijf. Leer omgaan met stress en stap uit niet-helpende patronen.”

In de hedendaagse maatschappij ervaren velen van ons constante drukte en stress. We worden overspoeld met verplichtingen en stellen hoge eisen aan onszelf. Hierdoor verkeren we vaak in een staat van stress en spanning, met onrust in ons hoofd en spanning in ons lijf. Herken je jezelf hierin? Je bent zeker niet de enige. Het is bekend dat 17% van de werknemers burn-outklachten ervaart.

Maar er is hoop. Met deze 8-weekse Mindfulnesstraining kun je leren omgaan met stress en uit niet-helpende patronen stappen. Mindfulness wordt tegenwoordig veelvuldig ingezet en heeft een positief effect op diverse fysieke en mentale gezondheidsproblemen. Deze training biedt jou een basis van rust en helpt je bij het omgaan met stress en niet-bevorderlijke denk-, voel- en gedragspatronen. Door bewust te worden van deze patronen, ontstaat er ruimte om andere keuzes te maken die jouw welzijn en dat van anderen bevorderen.

Wat kun je verwachten?

Tijdens de 8-weekse Mindfulnesstraining, gebaseerd op het wetenschappelijk bewezen MBCT-programma (Mindfulness Based Cognitive Therapy) van de Universiteit van Oxford, gaan we intensief aan de slag. Je krijgt een scala aan mindfulness oefeningen aangereikt, ondersteund door tekst en audiofragmenten. Stap voor stap leer je:

 • Een solide basis van rust en vertrouwen te vinden
 • Naar je lichaam te luisteren en je grenzen aan te geven
 • In het hier en nu te zijn met behulp van je zintuigen
 • Te genieten van de mooie momenten in het leven
 • Niet-bevorderlijke patronen te herkennen
 • Om te gaan met moeilijke gedachten en emoties
 • Van impulsief reageren naar wijs antwoorden te gaan
 • Vriendelijkheid en zelfzorg te ontwikkelen

De training omvat meditatieve oefeningen in stilte en in beweging, inspirerende teksten, het delen van ervaringen en enkele visualisaties.

Materiaal

Voor deze cursus adviseren we je om comfortabele kleding te dragen waarin je vrij kunt bewegen. Zorg ervoor dat je laagjes draagt, zodat je je kunt aanpassen aan de temperatuur in de ruimte. Matjes, dekens, blokken, bolsters en meditatiekussens zijn te leen, maar je mag ook je eigen materiaal meenemen als je dat prettiger vindt.

Voor wie is de mindfulnesstraining bedoeld?

Deze training is geschikt voor jou als je op zoek bent naar meer rust in je hoofd, ontspanning in je lijf en vertrouwen in jezelf. Ook als je beter wilt leren omgaan met bepaalde fysieke of mentale problemen en bereid bent naar jezelf te kijken en je schaduwen onder ogen durft te zien. De training is geschikt voor de leeftijdsgroep van 18-99 jaar.

Wanneer vindt de training plaats?

Op donderdagavonden van 19:45 tot 21:45:

 • 9, 16, 23 en 30 november 2023
 • 7, 14, 21 en 28 december 2023
 • De data van de stiltedag en de terugkomsessie volgen nog.

Hoe kun je je aanmelden?

Meld je aan via deze link:https://silenz.nl/training/8-weekse-mindfulnesstraining//. Je wordt doorgestuurd naar de website van de docent, waar je meer informatie kunt vinden over de training en jezelf kunt inschrijven.

De training vindt plaats in Merlijn Body & Mind Center. Er wordt gewerkt in een kleine groep van maximaal 12 personen. Tussen de sessies door is er begeleiding beschikbaar. Je ontvangt een uitgebreide reader, begeleidende audio en hebt de mogelijkheid om deel te nemen aan een stiltedag op een mooie locatie in de natuur. Na 3 maanden is er een opfrissessie voor deelnemers die de training herhalen. De kosten voor de training bedragen €425,-. Als je je meer dan drie weken van tevoren aanmeldt, is de bijdrage €375,-. Bij herhaling bedraagt de bijdrage €295,-.

“Mijn kracht is om in korte tijd een sfeer neer te zetten waarin jij tot rust kunt komen. Waarin ik je met vriendelijkheid en daadkracht uitnodig om naar de pijnlijke plekken te gaan in jezelf, omdat daar de grootste groei te behalen valt. Ik ga met je mee de diepte in, altijd om er vervolgens sterker uit te komen.”

Ontdek de rust in je hoofd, de ontspanning in je lijf en de kracht van mindfulness. Meld je nu aan voor de 8-weekse Mindfulnesstraining en investeer in je eigen welzijn.